Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çareyi yolu kapatmakta buldular!

        Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Salar beldesinde trafik kazalarından bıkan halk, yetkililere seslerini duyurabilmek için çareyi yolu kapatmakta buldu.

        Çocuklarını okula götürürken ve yolun karşına geçirirken büyük sıkıntı yaşadıklarını öne süren belde halkı, Afyonkarahisar-Şuhut karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 150 kişilik grup, bir yetkiliden karayolunda yapılacak düzenlemeler için söz alıncaya kadar yolu açmayacaklarını söyleyerek yaklaşık 2 saat yol kapatma eylemi yaptı.

        En son yaşanan trafik kazasında 11 yaşındaki Sultan Yiğit'in ağır yaralandığını söyleyen Salarlılar, bu olayın ise bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Belde halkından Halil Kahraman, her sene 15-20 tane ölümlü kazanın olduğunu ve çok sayıda yaralamalı, maddi hasarlı kazaların olduğunu söyledi. Bugün 3 tane kazanın olduğunu bu kazada bir okul çocuğunun ağır yaralandığını söyleyen Kahraman, isteklerin ise yolun genişletilmesi, ışıklandırma yapılması, trafik ışıklarının konması ve kaldırım yapılması olduğunu dile getirdi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da daha önce bu sorunun çözülmesi yönünde söz verdiğini dile getiren Kahraman, sorunun hep gündemde kaldığını ancak çözüm için adım atılmadığını savundu.

        Çocuğunu 2009 yılındaki kazada kaybeden Ramazan Ak ise, "4 yaşındaki oğlum İbrahim burada bir kamyonun altında kalarak öldü. Biz onun öncesinde ve sonrasında da yetkililerden destek, yardım istedik, bizi yine avuttular. Hala yaptıkları bir şey yok çocuklarımız sürekli telef oluyor" dedi.

        Gruba destek veren Salar Belediye Başkanı Battal Coşkun, son bir hafta içerisinde en az 5 kazanın olduğunu belirterek, "Belediye olarak bizim buraya gücümüz yetmiyor. Biz yapacak olsak bile bu sefer de karayolları bize karışıyor. Biz burada düzenlemenin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Olay yerindeki jandarma ekiplerinin ikna çalışmalarına rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen grup, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit gelinceye kadar bu eylemini sürdürdü. Eylem yapan vatandaşları dinlemek üzere beldeye gelen İl Jandarma Komutanı Albay Akşit, vatandaşları tek tek dinleyerek çözüm konusunda bir heyet oluşturulup, valiye durumu iletmeyi tavsiye etti. Akşit'in konuşmasını tatmin edici bulan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ