Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Marmara'da kaza, askeri bot

        Turan ARSLANOĞLU / AHT

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Donanma Komutanlığı'na bağlı TCG Bora ve TCG Atak adlı hücumbotlar, 'Denizyıldızı Tatbikatı' için hazırlık yaparken çarpıştı. Yalova'nın Çınarcık İlçesi açıklarında kazada yaralanan 8 asker İstanbul'a sevkedilerek GATA'da tedavi altına alındı.

        Nisan ayında yapılması planlanan "Denizyıldızı Tatbikatı" hazırlıkları için yapan Gölcük Donanma Komutanlığı'na bağlı iki hücumbot, Yalova Çınarcık açıklarında yaptıkları hazırlık tatbikatı sırasında çarpıştı. Yakın geçiş ve transfer manevrası yapan "TCG Bora" ve "TCG Atak" adlı hücumbotlarda bulunan personelden 8'i yaralandı. Savrularak başlarına çarptıkları öğrenilen askerler için Kıyı Emniyeti'nden ambulans talep edildi.

        Kaza haberinin alınmasından sonra Çınarcık'ın açıklarındaki hucumbotlarının desteğine Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekip gönderdi. Olayın ardından, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de TCG Tufan hücum botu ile kaza yerine hareket etti.

        Kazada yaralanan askerler, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından İstanbul'a gönderildi ve Haydarpaşa'ya GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çarpışan hücumbotlar Gölcük'teki askeri tersaneye çekildi.

        Gemilerde hasarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ