Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 5 TEDAŞ işçisi barajda kayboldu!

        Erzurum'un Aşkale ilçesinde, Karasu 2 baraj göletinin içindeki elektrik direğini tamir için şişme botla gölete açılan 5 TEDAŞ görevlisi kayboldu.

        KAYIP İŞÇİLERİN İSİMLERİ

        Feridun Öztürk, Mustafa Arifoğulları, Sait Turan, Rıdvan Takım, Şahin Baykal.

        Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisini arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

        Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarına zaman kaybetmeden başladığını ifade ederek, ''İyi bir çalışma yapıldı. Şu an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Sabah 06.00'da çalışmalara yeniden başlanacak. Üzüntülüyüz, diyecek başka bir şey yok'' dedi.

        Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da Malatya'dan gelen helikopterle arama kurtarma ekiplerinin su üstünde arama yaptıklarını belirterek, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden de 7'si dalgıç, 21 kişilik ekibin çalışmalarda görev aldığını bildirdi.

        ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLANDI

        Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisini arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandığını söyledi.

        Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Erzurum ve Malatya'dan gelen ekiplerin çalışma yaptıklarını belirterek, bugün de bu ekiplere ilave olarak, buzlu suda arama kurtarma çalışmalarında uzman, Türkiye'nin en iyi arama kurtarma ekiplerinden Rize Emniyet Müdürlüğü'ne ait dalgıç ekibinin çalışmalarda görev yapacağını ifade etti.

        Yapılacak çalışmalarda olumlu bir netice almayı ümit ettiklerini belirten Karabulut, ''Üzücü bir olay yaşadık. Arama kurtarma çalışmaları bugün yeniden başladı. Umarız olumlu bir sonuç alırız'' diye konuştu.

        KURTARMA ÇALIŞMALARI PROTESTO EDİLDİ

        Erzurum'da baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisini arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu gerekçe gösteren bir grup, Erzurum-Bayburt karayolunda oturma eylemi yaptı.

        Kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia eden yaklaşık 100 kişilik grup, Erzurum-Bayburt karayoluna geldi.

        Burada oturma eylemi yapan grubun dağılmasını isteyen çevik kuvvet ekipleri, uyarılarının dikkate alınmaması üzerine biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.

        Bu sırada bölgeye gelen İlçe Emniyet Amiri Kadri Konukoğlu, çevik kuvvet ekiplerini bölgeden uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi aldı. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Akgün, Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut ve Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış vatandaşlarla görüştü.

        Albay Akgün, yapılanın yanlış olduğunu, arama çalışmalarının devam ettiğini, takviye ekiplerin bölgeye çağrıldığını belirterek, vatandaşlardan dağılmalarını istedi.

        Bunu üzerine, grup, yaklaşık yarım saat sürdürdüğü eylemi sona erdirdi.

        Öte yandan, Gümüşhane'den 3 kişilik ekip, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye geldi. Bölgeye Gümüşhane'den bir bot da gönderildi.

        Bu arada, Kaymakam Karabulut, Rize'den gelen arama kurtarma ekibinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Olay yerinde 4 ambulansın hazır bekletildiğini belirten Karabulut, ''Ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyor. Umuyorum ilerleyen süreçte çalışmalarımızdan olumlu sonuç alırız'' dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ