Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam TUZLA PATLAMA

        Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki patlamada işçilerden Ali Sağdıç ve Recep Özdağ yaşamını yitirdi. Fethullah Ateş, Hüsamettin Dönergöz , Özkan Çoban, Samet Doğan ve Fikret Yılmaz Türk yaralandılar.

        Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği'nde bir geminin yapımı sırasında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2 işçinin öldüğü açıklandı. Patlamanın ardından tersaneye gelen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, yetkililerden bilgi aldı.

        Saygılı, "Arkadaşlarımız yeni bir gemi inşaatı sırasında tavlama işlemi yaptıkları sırada sıcak bir ortam olduğu ve etrafta gaz olduğu için gaz patlaması oluyor. Maalesef 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Yıllardır yaptığımız iş güvenliği uyarılarına uyulsaydı, gaz ölçümü yapılsaydı böyle bir olayla karşılaşmayacaktık" dedi.

        6 İŞÇİ YARALI

        Tuzla tersaneler bölgesindeki Ada Tersanesi'nde meydana gelen patlamada yaralanan işçilere ilk müdahale, tersaneye gelen ambulanslarda yapıldı.

        Norveç için yapılan bir araştırma gemisinde meydana gelen patlama ilk belirlemelere göre 2 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi de yaralandı. Patlamanın ardından çok sayıda ambulans tersaneye geldi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi tersanede yaptı. Daha sonra yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

        TERSANEDE KAVGA ÇIKTI

        Tuzla'da, 2 işçinin hayatını kaybettiği Ada Tersanesi önünde arbede yaşandı. Tersane önünde açıklama yapan Limter İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı ile tersane çalışanları arasında kavga çıktı.

        DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı, 2 işçinin hayatını kaybettiği, 6 işçinin de yaralandığı Ada Tersanesi önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tuzla tersaneler bölgesinde insan hayatının öneminin olmadığını söyleyen Saygılı, bugünkü patlamada da gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürdü. Patlamanın kaynak yapıldığı sırada meydana geldiğini belirten Saygılı, tersane sahipleri ve hükümeti gerekli önlemleri almamakla suçladı.

        Bu sırada, bazı tersane çalışanları ile Saygılı ve sendikacılar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında yere düşen Saygılı, tersane çalışanları tarafından darp edildi. Kavga, güvenlik görevlileri ve diğer işçilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

        CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN OLAY YERİNDE

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tuzla'daki patlamaya ilişkin ''Bu konudaki ciddi iş güvenlik sorunu hala devam ediyor. 150 ölüme rağmen, bu sorunlar burada yaşanıyorsa, bu devletin büyük ihmalidir'' dedi.

        Tekin ve beraberindekiler, 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı Tuzla'daki patlamayla ilgili bilgi almak üzere olay yerine geldi.

        Limter-İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı ile birlikte olay yerine gelen Tekin, yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün dahil olmak üzere Tuzla Tersaneleri'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 150'ye yakın olduğunu söyledi.

        Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı dileyen Tekin, ''Türkiye'de insan yaşamı o kadar ucuzladı ki son bir haftada neredeyse medyamız da olağan bir duruma getirir gibi... 150 ölüme rağmen bu sorunlar burada yaşanıyorsa bu devletin büyük ihmalidir. Özellikle bakanlığı bu konuda davet ediyoruz. Umut ediyorum ki bundan sonra ölümler olmaz'' dedi.

        Ana muhalefet olarak bu işi parlamentoya taşıyarak sonuna kadar takip edeceklerini dile getiren Tekin, gazetecilere yönelik, ''Bunları kamuoyunun vicdanına sunmak gibi bir göreviniz olduğunu unutmayın. Hepinizden rica ediyorum, Tuzla'da, başka yerlerde bu sorunların yaşanmaması için basınımızın, medyamızın, televizyonlarımızın bu konuda çok duyarlı olması gerekir'' şeklinde konuştu.

        Bu arada, patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları olay yerine gelerek şirket yetkililerinden bilgi almak istedi. işçilerin yakınlarının görevliler tarafından içeri alınmadığı görüldü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ