Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gaziantep, çelik kasa soygunu

        Gaziantep merkezde 6, İslahiye ve Birecik ilçelerinde 1'er işyerine girerek kasadaki paraları çalan 9 kişi Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. 2 ay süren takibin ardından yakalanan 9 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılırken, olaylara karıştığı tespit edilen bir kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        Şahısların, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında planlı bir şekilde işyerlerinden hırsızlık yapmak, işyerleri dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme suçlarından adliyeye çıkarıldıkları açıklandı.

        Örgüt şeklinde hareket ettikleri iddia edilen şahıslardan F.D.'nin örgüt lideri, H.P'nin ise yardımcısı olduğu öne sürüldü. F.D. ve H.P ile birlikte olaylara karışan M.S., C.Ç., C.C., A.O., M.S., K.M., ve M.S. de yakalandı. Hırsızlığı adeta meslek edinen şahıslardan 8'inin çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu bildirildi.

        ALTIN VE PARA HIRSIZLARI

        Çelik kasayı özel yöntemlerle açan şahısların gerçekleştirdiği tespit edilen 8 olayda yalnızca altın ve para çaldıkları görüldü. Kasayı büyük bir ustalıkla açan şahıslar, masa üzerindeki bilgisayar, laptop, televizyon gibi eşyalara dokunmazken, kasa dışındaki çekmecelerde de zaman kaybetmedi. Şahısların mal varlıklarıyla ilgili araştırmalar yapıldığı bildirildi.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanan şahısların üzerlerinde 9 adet kasa açmaya yarayan özel yapım tel, 1 adet çelik kasa açma anahtarı, 1 adet kasa anahtarı, olayda kullandıkları 3 adet bere, 2 çift eldiven, 2 adet levye, 1 adet biber gazı, bir adette el feneri çıktı. Ayrıca evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet boru anahtarı, 1 adet taşlama aleti, bir adet üçgen eğe ve bir adet tornavida ele geçirildi. Şahısların olay kullandıkları 2 adet otomobile de el konuldu.

        Matkap ve özel yapım tel ile çelik kasaları açan şahısların gerçekleştirdiği 8 hırsızlık olayında çaldıkları altın ve para miktarının 75 bin TL olduğu ifade edildi. Şahıslardan bu paranın ancak 2 bin 500 TL'si ele geçirilebildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ