Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doktorları bile şok etti!

        Malatya'da sırt ağrısı ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran 46 yaşındaki hastanın böbreğinden 25 santimetre uzunluğunda ve 2,5 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Güneş, tümörün, hastanın böbreğinin 20 katı büyüklüğünde olduğunu belirtti.

        Malatya'da yaşayan Hacı Toptaş, sırt ağrısı şikayetiyle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne başvurdu. Toptaş'ın vücudunda yapılan ilk tetkiklerinde böbreğinde tümör olduğu tespit edildi. Daha sonra Üroloji Polikliniği'ne sevk edilen Toptaş, Prof. Dr. Ali Güneş tarafından hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından böbrekten 25 santimetre uzunluğunda 2,5 kilogram ağırlığındaki tümör alındı.

        Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Güneş, bu büyüklükte bir tümöre çok az rastlanıldığını söyledi. 2,5 kilogram ağırlığındaki kitlenin hastanın karın bölgesinin yarısını kapladığını anlatan Güneş, "Çok büyüktü ve iç organlara yapışmıştı. Normal bir böbreğin 20 katıydı. Ekip olarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdik ve böbrekteki tümörü aldık. Hastamız taburcu edildi. Umarım bundan sonra hastamız çok daha güzel yaşayacaktır." dedi.

        Son dönemlerde böbrek tümörlerinin arttığını dikkat çeken Güneş, şöyle devam etti: "Tümörler son yıllarda çok ciddi oranda arttı. Bunda radyasyonun hayatımızın tüm bölümlerinde yer alması, onun dışında beslenmelerimiz çok bozuldu. Doğal olmayan gıdaları çok tüketiyoruz, sigarayı çok tüketiyoruz. Bunların hepsi tümörlerin artışına neden oluyor."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ