Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Din cinayeti, Soney Öğmen, töre cinayeti

        Özden ATİK / AHT

        İki yıl önce Hıristiyan kız kardeşi Soney Öğmen’in, Müslüman Zekeriya Vural ile evlenmesini kabullenmeyerek ikisini de öldüren Gönay Öğmen, iki kez müebbet hapse mahkûm edildi. Mahkeme suçu ‘töre cinayeti’ kapsamına soktu

        İSTANBUL Fatih’te yaklaşık iki yıl önce, Hıristiyan kız kardeşinin kendilerinden habersiz olarak Müslüman biriyle evlenmesini kabullenemeyerek hem eniştesi Zekeriya Vural’ı, hem de kız kardeşi Soney Öğmen’i başlarından vurarak öldüren Gönay Öğmen, “töre cinayeti” suçundan iki kez müebbet hapse mahkûm oldu. Mahkeme, kararında töre cinayetlerinin oluşması için mutlaka aşiret ya da aile kararı bulunmasına gerek olmadığını, toplumda yerleşmiş olan ahlaki kurallara aykırılığın da töreye aykırılık olarak değerlendirildiğini bildirdi.

        ‘HIRİSTİYANLIK’TA TÖRE YOK’

        İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Gönay Öğmen ve genç çiftin yakınları hazır bulundu. Geniş güvenlik önlemli alınan duruşmada, sanık avukatları Baran Sekvan Arslan ve Adnan Mercan müvekkillerinin olayı haksız tahrik altında, aniden gerçekleştirdiğini, kesinlikle töre saikiyle hareket etmediğini savundu. İki avukat ayrıca, Ermeni Patriği ve bazı Hıristiyan din adamlarının sözlerine yer vererek Hıristiyanlık’ta töre cinayetinin olmadığını söyledi. Avukatlar, Zekeriya Vural ve Soney Öğmen Vural’ın hakaretleri nedeniyle Gönay Öğmen’in cinayetleri işlediğini, pişman olduğunu söylediğini, bu nedenle cezada indirim uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Gönay Öğmen, “Siz büyüklerimizin vereceği karara saygı duyuyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ