Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hastanede bıçaklı saldırı, hasta yakını doktoru öldürdü, doktorlar oturma eylemi yaptı, dr. ersin arslan hayatını kaybetti

        Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında bıçaklı saldırıya uğramasının ardından, hastanede Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi'nden uzmanların da yer aldığı özel bir ekip tarafından ameliyata alındı.

        Dr. Arslan, 9 saat süren ameliyatın ardından tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

        Çocuk Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan M.G.'nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan'ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Ağır yaralanan doktor, meslektaşları tarafından hemen ameliyata alındı ancak saat 21.00 sıralarında hayatını kaybetti.

        Saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan'ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

        DOKTORLARDAN OTURMA EYLEMİ VE SAYGI DURUŞU

        Çorum'da çeşitli hastanelerde görev yapan doktorlar, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakınları tarafından bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti. Doktorlar, Dr. Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

        Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan'dan olayla ilgili bilgi aldı.

        Bu arada olayın gerçekleştiği hastanedeki sağlık personeli, olayı kınamak için iş bırakma eylemi yapıp yürüyüşe geçti. Kilis- Gaziantep Tabip Odası'nın öncülüğünde gerçekleşen ve çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık personelinin katıldığı yürüyüşte, 'Doktora uzanan eller kırılsın', 'Bakan şaşırdı, sabrımızı taşırdı', 'Bakan yasanı al başına çal', 'Bakan istifa' sloganları atıldı.

        Kilis-Gaziantep Tabip Odası Başkanı Lütfü Bay, "Sağlıkta dönüşüm ile birlikte hasta memnuniyeti tek doğru olunca bize şiddet olarak dönüyor. Hiç bir şey sağlıkta şiddetin gerekçesi olamaz" dedi.

        "HİÇBİR SAĞLIK ÇALIŞANININ CAN GÜVENLİĞİ YOK"

        Ersin Arslan'ın ölüm haberini alan yüzlerce meslektaşı, hastanenin Acil Servisi önünde toplandı. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Bay, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güven Fincan hekimlerle Acil Servis önünde bir araya geldi.

        Burada hekimlere seslenen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Dr. Ersin Arslan'ın kötü bir olaya kurban gittiğini, başta GAÜN olmak üzere tüm sağlık kurumlarının Dr. Arslan'ın davasının takipçisi olacaklarını belirtti. Coşkun, ''Tüm çabalara rağmen onu yaşatamadık, ancak kalbimizde yaşatacağız'' dedi.

        Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfa Bay da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, ''Bu olay ne ilk ne de son olacaktır. Hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere hiçbir sağlık çalışanının can güvenliği yoktur. Bu konuda hükümeti gerekli önlemleri almaya çağırıyorum'' diye konuştu.

        Konuşmaların ardından gruptan bazı hekimlerin ''Başhekim istifa'' diye bağırmaları üzerine Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ''Arkadaşlar sakin olalım. Bu konuyla başhekimin bir alakası yok. Bu toplumun ortak sorunudur'' diyerek grubu sakinleştirmeye çalıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ