Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kayseri'de dolandırıcılık, polis telsizi dinlettiler

        Kayseri'de kendilerini polis olarak tanıtan ve aradıkları kişileri ikna etmek için arkadan telsiz sesi açan dolandırıcılar, toplam 6 bin 595 lirayı hesaplarına havale ettirdi.

        Celal Akyol'u cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, banka hesaplarının terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığını, hakkında soruşturma açılacağını, olayın çözülebilmesi için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Dolandırıcıya inanan Akyol, verilen hesaba 3 bin 75 lira yatırdı.

        Sait Özdin'i de cep telefonuyla arayan ve kendini yine polis olarak tanıtan dolandırıcı, aynı yöntemle 2 bin 340 lirayı verilen hesaba yatırttı.

        Rızvan Demirağ'ı arayan kişi de yine kendini polis olarak tanıtıp, terör örgütü tarafından kendi adına 10 kopya çıkarıldığını, bu işin çözümü için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Demirağ da hesaba elindeki 180 lirayı yatırdı.

        Ahmet Doğan'ı ev telefonundan arayan dolandırıcı ise kendini 'başkomiser' olarak tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, şüphelilerin yakalanabilmesi için verdiği numaralara para göndermesi gerektiğini söyleyerek 1000 lirayı hesabına havale ettirdi.

        Dolandırılan 4 kişi, polise verdikleri ifadelerinde, telefon görüşmeleri sırasında fonda polis telsizinden yapılan bazı konuşmaları duyduklarını, bu nedenle kendilerini arayan kişilerin polis olduklarına inandıklarını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ