Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul Güngören'de otomobil taksinin üzerine düştü

        Eray EROLLU (AHT)

        İstanbul Güngören'de aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil refüje çarptıktan sonra havalanarak karşı yönden gelen taksinin üzerine düştü. Kazada 2 kişi yaralanırken, taksi şoförü Mustafa Aslan hayatını kaybetti. Olay yerine gelen taksicinin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

        Güngören General Ali Rıza Gürcan Caddesi'nde saat 04.00 sıralarında meydana gelen ve akıllara durgunluk veren kaza, iddialara göre şöyle meydana geldi. Otogardan Merter yönüne 34 BT 8766 plakalı Alfa Romeo marka otomobiliyle gitmekte olan sürücü, aşırı hız nedeniyle aracın kontrolünü kaybetti. Refüje çarparak havalanan otomobil, takla attıktan sonra karşı yönden gelen Mustafa Aslan'ın kullandığı 34 TJH 97 plakalı taksinin üzerine düştü. Çarpışmanın etkisiyle iki otomobil de demir yığınına dönüştü.

        Vatandaşlar ve sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Taksici Mustafa Aslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşı Ali ve diğer aracın sürücüsü ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Mustafa Aslan'ın bağlı olduğu Büyük İstanbul Otogarı'ndaki taksi durağında çalışan ve ismini vermek istemeyen bir arkadaşı, "Mustafa ve Ali, bir müşteriyi Aksaray'a götürdüler. Oradan da yemek yiyip döneceklerdi. Ama başlarına böyle bir kaza gelmiş. Çok üzgünüz" diye konuştu.

        Kazayı duyarak olay yerine gelen Aslan'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Acılı akrabaları Mustafa Aslan'ın mesai arkadaşları teskin etti. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ