Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam CHP'li başkana 21 yıla kadar hapis istemi!

        Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 5 Temmuz 2011 tarihinde jandarma tarafından başlatılan ve polisin desteklediği operasyonla gözaltına alınan 15 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

        42 sayfalık iddianameye göre, Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Taşlı ve Rıfat Sönmez, Fen İşleri Müdürü Ersan E, Temizlik İşleri Eski Müdürü Cavit Y, Özel Kalem Müdürü Mukadder Ç, Fen İşleri çalışanı Oğuzhan S, ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve rüşvet almak, belediyeye iş yapan müteahhitler Şerafettin L, Bedri G, Hüseyin Ş. ve müteahhit çalışanı Dilek Y. ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve rüşvet vermek; Oğuzhan O, Metin B. ve Mehmet E. de ihaleye fesat karıştırma; Meral Ö. ise kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık iddiasıyla yargılanacak. Zanlıların 11 ile 21 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

        CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Ergün S.'nin 4 Ocak 2011 tarihinde ortaya attığı iddialar sonucunda harekete geçen Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinletti. Yerel gazetelerde yer alan iddiaların ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesine başvurulan Ergün S., iddialarını doğruladı. İddiasında 2009 yılında belediye tarafından doğrudan temin yöntemiyle kepçe çalıştırıldığını ve 14 firmaya ücret ödendiğini, bunlardan sadece Şerafettin L.'ye 114 bin TL ödeme yapıldığını ve diğer kepçelere ödenen miktarla aradaki farkın açık bir şekilde anlaşılacağını beyan etti.

        Ergün S, yine 2009 yılında Fen İşleri, Su İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimlerine hizmet alımı yapıldığını, bu ihaleleri Şerafettin L.'nin kazandığını, kendisine bu ihalelerden dolayı 2009 yılında 1 milyon 156 bin lira para ödemesi yapıldığını, tüm bu ödemelerin ihale yapılmak yerine doğrudan temin yöntemiyle parça parça yapıldığını iddia etti. Ergün S.'nin bu iddialarının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

        KARŞILIKLI ÇIKAR İLİŞKİSİ İDDİASI

        Gazipaşa Belediye Başkanı ve yardımcıları, daire müdürleri ile belediyeye iş yapan müteahhitler arasında haksız ekonomik çıkar sağlama şeklinde bir dayanışmanın bulunduğu, tarafların birbirlerine haksız ekonomik çıkar sağladıkları, ihalelerin serbest, objektif, herkesin eşit yarıştığı rekabet ortamında yapılmadığı, ihaleyi alan firma ile ihaleyi veren kurum arasında karşılıklı çıkar ilişkisi olduğu, ihale verme karşılığında ya da doğrudan temin yöntemleriyle hizmet verme karşılığında rüşvet olarak bir takım parasal bedellerin ödendiği, yakınların müteahhit firmada sigortalı olarak çalıştırıldığı, işe gitmediği halde para ödendiği, diğer haksız menfaatlerin sağlandığı, doğrudan temin yönteminin genel alım yöntemi olarak benimsendiği, kamu kaynaklarının kamunun menfaatlerine kullanılmadığı sonucuna varan Savcılık, Ergün S.'nin sunduğu evrakları incelenmek üzere bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda, birtakım usulsüzlükler tespit edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ