Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yağmur duası

        Çiğdem YILMAZ / YOZGAT (AHT)

        Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yağmur duasına çıkan çiftçiler, 2 boğa ve 10 küçükbaş hayvanı kurban olarak kesip yağmur yağması için dua etti.

        Yoğun kar yağışlı bir kış mevsiminin ardından, ürünlerin suya en çok ihtiyaç duyduğu bahar döneminin kurak geçmesi çiftçileri endişelendiriyor. Havaların kurak geçmesi sebebiyle Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Esentepe köyü ve çevre köylerde yaşayan çiftçiler dün (pazar) yağmur duasına çıktı. Yoladurdu Hanifi Türbesi'nin bulunduğu mevkiye çıkan çiftçiler, burada bulunan çeşmelerde abdest alıp öğle namazını kıldı. Namazın ardından vatandaşlar emekli imam Nuhali Karaçalı eşliğinde yağmur yağması için topluca dua etti. Yağmur duasına çıkan çiftçilerden Mehmet Çiçek, yoğun kar yağışlı bir kış mevsimi geçirdiklerini, ancak ürünlerin en çok ihtiyaç duyduğu nisan ayının kurak geçtiğini belirterek, "Çiftçiler olarak bizler de yağmur duasına çıktık, kurban kestik, dua ettik, inşallah dualarımız kabul olur, yağmur yağar" dedi.

        Yağmur duasının ardından kesilen kurban etiyle kurulan kazanlarda pişirilen etli pilav yağmur duasına gelen vatandaşlara ikram edildi. Bazı çiftçiler ise ekili alanlarını sulayarak ürünlerin kuraklıktan zarar görmemesi için çaba sarf ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ