Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ihsan eliaçık, antikapitalist müslüman gençler, 1 mayıs

        HABERTURK.COM

        Bu sene 1 Mayıs'a damga vuran olay kendilerine Antikapitalist Müslüman Gençler diyen bir grubun kendilerine özgü pankartları, dövizleri ve sloganlarıyla 1 Mayıs kortejinde yer almaları ve Taksim Meydanı'na yürümeleriydi.

        Grubun içerisinde yer alan ve grubun fikri önderlerinden olan yazar İhsan Eliaçık, Taksim Meydanı'ndan katıldığı Habertürk Gün Ortası programında "Emeğin ve alınterinin kutlandığı 1 Mayıs alanlarında birşey eksik. Ülkenin maneviyatı tam olarak buraya yansımıyordu, bu eksiklik giderildi" dedi.

        İşte Eliaçık'ın sözlerinden satır başları;

        "Sabah saatlerinde iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Güzel oldu. Daha sonra Fatih Camisinden çıkarak Taksim'e doğru yürümeye başladık. Yürüyüşümüz yaklaşık 1,5 saat sürdü. Gençler korteji çok güzel hazırlamışlardı. Pankartlar ve dövizler çok yerindeydi. Heyecan ve coşkuyla Taksim'e kadar gelindi.

        Emeğin ve alınterinin kutlandığı 1 Mayıs alanlarında birşey eksik. Ülkenin maneviyatı tam olarak buraya yansımıyordu. Bu yürüyüşle beraber insanlar en azından buna yabancı olmadıklarını, yürüyüş esnasında ve alana girerken bizlere çiçek atmalarıyla, bizlere sarılmalarıyla ve hatta bizlere sarılarak ağlamalarıyla gösterdiler. Buna hasret kaldıklarını bizatihi gözlerimizle gördük. Demek ki bu istenen ve aranan birşeydi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ