Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adana ve Yozgat'ı sel vurdu, Adana ve Yozgat'ta şiddetli yağış, Şiddetli yağışar, sel

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da iki gündür devam eden aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda mahalledeki evleri ve işyerlerini sular bastı, nehre dönen yollarda araçlar mahsur kaldı. Otomobili su içinde kalan bir vatandaş ayakkabısıyla otomobildeki suyu boşaltmaya çalıştı. Seyhan ve Yüreğir İlçelerinin varoş mahallelerindeki ev ve işyerlerini su bastı.

        Çukurova ilçesindeki Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel Bulvarları adeta nehre döndü. Bu bulvarlardan kent merkezine doğru akan su yüzünden araçlar yollarda mahsur kaldı. Araçlar suya kapılarak sürüklendi. Kaldırımı aşan sudan geçmek isteyenler suya düştü.

        FARELER BİLE KAÇTI

        Araçları kurtarmaya gelen kurtarma araçları da boyu bir metreye yaklaşan suda arıza yaptı. Suyun içinde mahsur kalan bir şoförün otomobile dolan suyu ayakkabısıyla boşaltmaya çalışması dikkat çekti. Lağımlardaki farelerin de sudan kaçıp sığınacak yer aradıkları görüldü. Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), itfaiye ekipleri ile polisler yollarda kalan insanlara ve araçlara yardımcı oldu. Bulvarlardaki su, refüjler kırılarak başka yönlere aktarıldı. Yağışlar nedeniyle trafik uzun süre aksadı.

        METEOROLOJİ'DEN ÇOK ÖNEMLİ UYARI

        Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Adana'da son 24 saatte metrekareye 39 kilogram yağış düştüğü açıkladı. Yağışların etkili olarak devam edeceği, kamu kurumlarının ve vatandaşların hazırlıklı ve dikkatli olmaları istendi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        YOZGAT'TA YAĞMUR DUASI SONRASI ŞİDDETLİ YAĞMUR

        Yozgat'ta Nisan yağmurlarının bir türlü etkili olmaması nedeni ile peşpeşe yapılan yağmur duaları sonrasında Boğazlıyan ilçesinde gün boyu devam eden şiddetli yağmurlar yerleşim yerlerini sular altında bıraktı.

        Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent Belediyesi ve çevre köylerde büyük maddi hasara neden olan sel suları ekili tarım arazilerine zarar verdi. Kayseri-Boğazlıyan karayolu aşırı yağışın getirdiği toprak nedeniyle ulaşıma kapanırken, 2 saat sonra yağmurun dinmesiyle karayolları ekipleri yolu ulaşıma açtı. Yağış ve sel sularından Özler kasabası da etkilenirken bir çok ev sular altında kaldı. Bir vatandaş ise mahsur kalan köpeğini kucağına alarak kurtardı. Ekili alanları zarar gören çiftçiler devletten yardım istedi.

        MADDİ HASAR BÜYÜK

        Ovakent Belde Belediye Başkanı Ethem Murat, 4 saate yakın yağmur yağdığını belirterek, "15 kilometre uzunluğunda 500 metre genişliğinde bir alan olmak üzere 10 bin dekarın üzerinde ekili alan zarar gördü. Yol kapalı olduğu için bide gidemedik 2 saattir bekledik" dedi. Yalçın Dönmez isimli çiftçi de kendisine ait 100 dekar ekili alanın sel suları altında kaldığını belirterek, "Sadece pancar ekmek için 35 bin lira harcamıştım. Şimdi ise bu alan tamamen sular altında kaldı" diye konuştu.

        İSTANBUL'DA ETKİLİ SİS

        Özellikle İstanbul Boğazı'nda etkili olan sis nedeniyle ulaşım güçlükle gerçekleştiriliyor. Boğaziçi Köprüsü de yoğun sis altında kaldı.

        İstanbul'da sis etkili oluyor. Sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesi kısaldı. Ulaşım güçlükle sağlanıyor. Meteoroloji yetkilileri sisin devam edeceği uyarısında bulundu.

        Sis nedeniyle henüz deniz ulaşımında iptal seferlerinin bulunmadığı öğrenildi.

        RİZE İÇİN BAHAR SAĞANAĞI UYARISI

        Rize için hafta sonu bahar sağanağı uyarısı yapıldı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde bölgemizin iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

        YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

        Meteoroloji 7'inci Bölge Müdürlüğü, yağışların devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.

        Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bahar mevsimine uygun kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bir kaç gün daha devam edecek ve Mayıs ayı ortalamalarının üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yağışlarla birlikte azalarak mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altına inecek.

        Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, lokal su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi durumlarına karşı vatandaşları uyardı.

        YURTTA HAVA DURUMU

        ÜLKE GENELİNDE HAVA PARÇALI VE ÇOK BULUTLU; DOĞU KARADENİZ, İÇ EGE, AKDENİZ, İÇ ANADOLU, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU İLE BİLECİK, TOKAT VE ÇORUM ÇEVRELERİ SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇECEK...

        Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bilecik, Tokat ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi (Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman), Akdeniz (Isparta, Burdur, Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Antalya'nın doğu kesimleri ve Toroslar mevkii), Doğu Anadolu'nun güneybatısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl) ile Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olması bekleniyor.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ