Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sütlerin laboratuar sonuçları, Sütler analiz ettirildi

        HABERTÜRK TV

        Habertürk Manşet, geçtiğimiz hafta daha sağlıklı nesiller için ilköğretim okullarında dağıtılmaya başlanan ve yüzlerce çocuğun rahatsızlanmasına neden olan süt örneklerini yetkili labratuvarda analiz ettirdi. Sonuçlara göre sütler, mikrobik yönden bir risk taşımıyor.

        Habertürk TV Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu Habertürk Manşet'te yüzlerce çocuğun rahatsızlanmasına neden olan ve okullarda dağıtılan sütler tartışıldı. Türkiye'de rahatsızlık vakalarının yaşandığı 7 ilden, ilk gün okullarda dağıtılan süt örneklerinin laboratuardaki mikrobiyolojik testleri temiz çıktı.

        Ancak programa katılan İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, bu sonuçlara rağmen endişelerinin devam ettiğini söyledi. Aydına'a göre 'sütlerde enfeksiyon yok demek' için sadece süt örneklerini analizi yetmez, rahatsızlanan çocuklardan örnekler alınıp test yapılmalı. Aydın, vakalardan hareketle bunun laktoz alerjikten çok, besin zehirlenmesine benzediğini belirtti.

        İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, kutu sütlerin de tüketilmemesini istedi. ''Çocuklara yoğurt verin, kefir verin ama sütü süt olarak içirmeyin. Çünkü süt en alerjik gıdadır'' diyen Aydın, sütlerin UHT'li hale getirebilmek için yapılan işlemlerin sütteki faydalı bakterileri tahrip ettiğini söyledi.

        Programa telefonla katılan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol da bakanlık olarak yaptırdıkları süt testlerinin temiz çıktığını Habertürk Manşet'te açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ