Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İmam cemaate cepten ulaşıyor

        Kartal Atalar Merkez Camisi imamı Yücel Kara, cami cemaati ve mahalle sakinlerine, önemli gece, etkinlik, duyuru, hatırlatma ve ölüm olaylarından bilgisayarı ile cep telefonlarına kısa mesajlar göndererek bilgi veriyor.

        AA muhabirine bilgi veren Yücel Kara, cami cemaati ve mahalle sakinlerinden 700 kişinin cep telefonu numarasını diz üstü bilgisayarına kaydettiğini söyledi. Bilgisayarına "kısa mesaj" programı da yüklediğini ifade eden Kara, yapılacak sosyal etkinlik, önemli gün ve gece, hatırlatma, duyuru, ölüm ve önemli olayları bu program sayesinde 700 kişiye ulaştırdığını bildirdi. Kara, teknolojiyi imkanlar ölçüsünde kullanmak gerektiğini belirterek, önemli olayları bu sayede cami cemaati ve bazı mahalle sakinleriyle paylaşabildiğini dile getirdi. Cami cemaati ve mahalle sakinlerinin, "kısa mesaj" uygulamasından memnun olduklarını da ifade eden Kara, bu yöntemle diğer iletişim şekillerinden daha fazla kitleleri etkinlik, gece ve cenazelerde görebildiklerini anlattı.

        İmam Kara, özellikle Ramazan Ayı’nda kan bağışlarının azaldığına dikkat çekerek, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek için camide "Kan Bankası" oluşturduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Ramazan Ayı’nda, Türk Kızılayı ile iş birliği yaparak, "Kan Bağışı Kampanyası" düzenlediklerini hatırlatan Kara, bu uygulamalarını her yıl düzenli olarak sürdürmek istediklerini kaydetti. Yücel Kara, cuma hutbeleri ve Ramazan aylarında teravih namazlarında "Kan Bağışı" konusunda cemaate teşvik edici bilgi vermeye çalıştığını anlatarak, 700 gönüllünün adres, telefon ve kan gruplarını kayıt altına aldıklarını, acil kan müracaatlarında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirtti. Çevre ve yeşile karşı duyarlılık gösterdiklerini ifade eden Kara, Kartal Orman İşletme şefliği ile düzenledikleri "Fidan Dikme Kampanyası" çerçevesinde, Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi’nde 15 dönüm araziye çam fıstığı fidanı diktiklerini bildirdi. Kara, kendisine ulaşabilen, okula gitmeyen ya da okumada maddi sıkıntı çekenlere yardımcı olduklarını bildirdi. 23 yıllık imam Yücel Kara, bu hafta da sigaranın zararlarına ilişkin cami cemaatine bilgi vereceğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ