Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri

        BURSA / AHT

        Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 50. Çalı Yağlı Güreşleri, 400'ü aşkın pehlivanın katılımıyla gerçekleşti. Büyük ilgi gösterilen güreşlerde rakibini mağlup eden Maraş bölgesinden Sermes Bulut, baş pehlivan oldu.

        Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri'nin 50.si coşku dolu anlara sahne oldu. Baş, Deste ve Tozkoparan başta olmak üzere 13 ayrı kategoride yapılan ve 400'ü aşkın pehlivanın katıldığı güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda sayıda davetli katıldı.

        Çalı Güreşleri'nin yarım asırlık bir gelenek olduğuna dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çeşitli boylarda yaklaşık 400 pehlivanın güreşeceği organizasyonda emeği geçenlere ve bu geleneğe sahip çıktıkları için Çalı halkına teşekkür etti. Gün boyu çekişmeli mücadelelerin yaşandığı müsabakaların en heyecanlı kısmı yağan yağmura rağmen baş pehlivanlık mücadelesi oldu. Finalde Şükrü Kazan ile karşılaşan Maraş bölgesinin güreşçisi Sermes Bulut, rakibini 20 dakika gibi kısa zamanda tuş ederek, baş pehlivan oldu. Geçtiğimiz yılın Çalı Baş Pehlivanı Murat Aydoğdu çeyrek finalde sakatlanıp müsabakalardan çekilirken, 2011 Kırkpınar Baş Pehlivanı Mehmet Yeşilyeşil'in de yarı finalde elenmesi büyük sürpriz oldu.

        Bursalılar'ın büyük ilgi gösterdiği Çalı Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın ağası 220 bin TL ile yeniden İrfan Çakmak oldu. Çakmak, Başkan Bozbey'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken, Başkan Bozbey de kendisine 4 yıldır bu görevi üstlendiği için 'ağalık kemeri' hediye etti. Ayrıca güreşler kapsamında düzenlenen yarışma sonunda doğru yanıt veren 15 kişiye Nilüfer Belediyesi tarafından bisiklet armağan edildi. Çalı Güreşleri kapsamında Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun gösteri yaparken Ebru Yaşar da konser verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ