Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bugünden itibaren üç şerit üç ay boyunca kapalı

        Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde onarım çalışmaları başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün saat 00.30 sıralarında 2 şeridi trafiğe kapatılırken, Haliç Köprüsü Topkapı istikameti yan yol da saat 05.30 sıralarında trafiğe kapatıldı.

        FSM ve Haliç havadan böyle görüntülendi

        Haliç Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol trafiğe kapatıldı.

        Karayolları: "Alternatif güzergahlar tercih edilmeli"

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'ndeki çalışmaların başlamasıyla İstanbul trafiği felç oldu. Karayolları yetkilileri, sürücülere alternatif yolları kullanmalarını önerdi.

        Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Tüm çalışmalar için alternatif güzergahlar belirlendi. Çalışma olduğu duyuruları yapıldı. VMS denilen cihazlarla da yapılan çalışmalar duyuruldu. Alternatif güzergahlar www.kgmistanbulyol.com adlı internet sitesinde yer aldı. Trafik işaretlemeleri yapıldı. Aldığımız tedbirler bunlar. Belediye, valilik, emniyet müdürlüğü gibi tüm kurumlar da bilgilendirildi" denildi.

        ALTERNATİF YOLLAR

        * Haliç Kuzey yan köpru bakım çalışmasından dolayı kapatılacağından Ankara istikametinden gelen sürücülerin Ayvansaray'a gitmeleri için E-5 Edirnekapı ayrımını kullanarak Edirnekapı alt geçitten Ankara istikametine bağlanıp Ayvansaray kavşağından gidebilirler.

        * Haliç Kuzey Yan Köprude bakım çalışması yapılacağından Halıcıoğlu'ndan Edirne istikametine gitmek isteyen suruculer ,Okmeydanı Cad. guzergahını kullanarak Okmeydanı Kavşağı'ndan E-5 Edirne istikametine katılabilir.

        * Eyüp istikameti: İmrahor Cad.-Kazım Karabekir Cad. Silahtağara Cad.-Ayvansaray kullanılabilir.

        * Eminönu istikameti: Hasköy Cad.-Aynalıkavak Cad. Donanma Cad. Atatürk Köprüsü (Unkapanı Köprüsü) kullanılabilir.

        * Eyüp İstikameti: D-100 Bağlantı Yolu-Edirnekapı Rami Cad. Eyupsultan Bulvarı-Hz. Halit Bulvarı kullanılabilir.

        SOSYAL MEDYADA İSTANBUL TRAFİĞİ

        Saatlerce yolda kalan İstanbullular, sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

        * Hadi, üçüncü köprü olayı bağlanmamış olsa, halkı bezdirip "Tamam lan yapın" dedirtmek için planladılar bu işkenceyi diyeceğim, ama değil.

        * Bugün istanbulda sabah trafiği bitmeden akşam trafiği başlayacak

        * Merhaba ben İstanbul trafiği, yanımdaki pazartesi sendromu. Bu sabah işinize gitmeniz saatler alacak. Köprüyü de kapadık.

        * Bugün istanbul trafiği kıyamet günü konulu filmleri aratmıyor

        * 'Çilekent' FSM'de yapılan bakım dolasıyla İstanbul trafiği felç oldu, normalde 20 dakika olan yol şu an 140 dakika.

        * İstanbul trafiği bu hızda devam ederse bekleyen arabalardan dünya etrafında halka yapar rekorlar kitabına gireriz.

        * Bu sabahın ana konusu İstanbul trafiği. Karşıda oturup, Avrupa yakasında ise gelenlerin hepsi trafikte. Daha da erken kalkınması gerekiyor

        * Sabah 2. köprüye doğru yola çıkan arkadaşlar, yanınıza hırka aldınız mı? Akşamları 2. köprü serin oluyor.

        * Allahım sen bu şehri büyük beladan koru köprü tadilatı trafiği bu hale getirdi demek ki olası bir depremde 18 milyon insan sokağa dökülürse?

        * Köprü tamiri sırasında trafik sıkışacak ya, "Aman 3. köprü yapımı tez başlasın, bak nasıl ihtiyaç var" diyenler ne çoğalır şimdi.

        * Anadolu yönünde 2 şerit trafiğe kapandı. Haliç'te de Topkapı yönünde yeni köprü trafiğe kapalı

        * Anadolu yakasına geçecek olanlara Allah sabır versin. Trafik şimdiden kilit. (saat 16.30'da yazılmış)

        * TEM Avrupa-Anadolu istikametinde trafik tam anlamıyla durmus. Şoförler araçlarından inmiş birbirleriyle sohbet ediyorlar. (saat 15.30)

        * 2. köprüde trafik korkunç. Kilometrelerce araç kuyruğu var. Köprünün üzerinde ise 10 işçi ve sadece 2 is aracı çalisiyor. Bu yaz gecmez

        * Lütfen deniz yolu ve toplu ulaşımı tercih edin. Dışarıda Trafik Partisi varmış.

        * * İstanbul için önümüzdeki 3 ay boyunca canlı trafik haritalarına çok ihtiyacımız olacak.

        3 AY DEVAM EDECEK

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası yönünde yapılacak olan asfalt yenileme çalışması öncesinde, Karayolları çalışanları köprü girişine trafik yön levhaları ve dubalar koyarak trafiğin 2 şeridini kapattı. Araçlar köprü girişi ve üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapanan şeritler nedeniyle trafikte kalan vatandaşlar çalışmalara tepki gösterdi. 3 ay devam edecek olan çalışmaların aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde süreceği ve ilerleyen günlerde de 1 şeridin daha kapatılabileceği belirtildi.

        HALİÇ KÖPRÜSÜ TOPKAPI YÖNÜ YAN YOL DA TRAFİĞE KAPATILDI

        Haliç köprüsündeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol kapatıldı. Görevliler köprü giriş ve bağlantı yollarına trafik yön levhaları ve dubalar koyarak kapattı. 20 gün süreyle trafiğe kapalı kalacak şeritte çalışmaların 24 saat 3 vardiya şeklinde devam edecek.

        Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

        "TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN"

        3 ay sürecek trafik eziyeti dün başladı. Bakım çalışmaları nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde üç şerit kapatılacak. Başkan Kadir Topbaş, trafiğin kâbusa dönüşmemesi için toplu taşıma araçlarının kullanılmasını istedi

        İstanbul’un 3 aylık trafik kâbusu başladı. Karayolları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayamama Deresi’nde bakım, onarım, asfalt ve ıslah çalışmalarına start veriyor. 24 saat, 3 vardiya sürecek çalışmalar nedeniyle kent trafiğinin kilitlenmesi kaçınılmaz.

        GECE-GÜNDÜZ SÜRECEK

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışmalar 4 aşamalı olarak yapılacak. Mastik asfalt ve üst yapı yenileme projesinde; her aşamada bir yöndeki 3 şerit kapatılacak, kalan 5 şerit, bir istikamette 3 şerit, diğer istikamette 2 şerit olmak üzere trafik akışı sağlanacak. Köprünün çalışılan kısımlarının, geceli-gündüzlü kapatılması zorunlu olacak. FSM’deki bakım çalışmalarının 17 Eylül’de tamamlanması planlanıyor. Haliç Köprüsü’nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; ana köprüde çalışılırken ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Haliç’teki çalışmaların ise 15 günde bitirilmesi hedefleniyor.

        YENİ SERVİS YOLLARI

        Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında kapatılacak şeritler için servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak. Sürücüler yol durumu hakkında her türlü bilgiye www.kgmistanbulyol.com veya facebook.com/KGMIstanbulYol adresinden ulaşabilecek. Vatandaşlar acil durumlarda ise 159 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

        İSTANBUL VALİSİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bakım çalışmalarının neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullular'dan özür diledi. Cağaloğlu'ndaki valilik binası büyük salonda sergilenen Sultanların Esintileri adlı sergiyi gezen Vali Mutlu, gazetecilerin sourlarını yanıtladı. Vali Mutlu, "İdareciler olarak, şehir insanının hemşehrilerimizin hiçbir zaman sıkıntıya düşmesini arzu etmeyiz. Ama yapılması gerekli olan çalışmalar zorunluysa, bunu da mutlaka zamanında yapmamız lazım. Çünkü, zamanında yapmadığınız bu tür iyileşmeler sonradan trafik akışında büyük sıkıntılara da sebebiyet verebilir. O nedenle zamanında tedbir almak işin esasıdır. Ama bunu yaparken tabii trafik akışıyla ilgili dikkatli bir düzenleme içerisinde olmamız lazım" dedi.

        Vali Mutlu, çalışmaların gece yapılıp yapılamayacağı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Bütün bunlar hesaplandı, bakıldı. Hangi saatlerde nasıl bir çalışma yapılmalı bütün bunlar gözönüne alındı. Gece yapılırsa işin verimliliği ne olur, gündüz yapılırsa işin verimliliği ne olur, sürati ne olur. Bunları arkadaşlar, karayolları, büyükşehirimiz , hep birlikte çalıştı. Ortaya bir çalışma takvimi çıktı. Şimdi bizim bu takvimi süratle iyi yönetmemiz ve problemsiz bir şekilde çözmemiz lazım. Trafikte yavaş olan bir akışı arzu etmiyoruz. Bundan hepimiz etkileniyoruz."

        TOPBAŞ: TEDBİR ALDIK AMA...

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FSM ve Haliç köprülerinde yapılacak bakım çalışmalarıyla ilgili İstanbulluları uyardı: “Günde 2 milyon aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul bu çalışmalardan ciddi şekilde etkilenecek. Biz tabii ki gerekli tedbirleri aldık ama ne kadar tedbir alırsanız alın bu yollar ana arterlerdir. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Bakım saatlerini dikkate alarak, toplu taşıma araçlarını kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Hele yazın turizmin en hareketli olduğu dönemde. Ama bu kaçınılmaz. Çünkü Karayolları bunu ısrarla talep etti. İnşallah İstanbulluların duyarlılığıyla bu sorunu çözeriz.”

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ