Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik FSM'deki çalışma ne zaman bitecek?, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'dan çalışma açıklaması

        Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde devam eden çalışmalarla ilgili olarak, hava şartlarının olumlu olması takdirde köprülerdeki çalışmaların 17 Eylül’den önce bitebileceğini söyledi.

        Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlayan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, “İstanbul ulaşımında çok önemli görevler ifade eden Haliç Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin üst yapısının iyileştirme çalışmalarına başladık. Planlamamıza göre 90 gün sürecek ve bu çalışma kapsamında bu köprülerin çelik tabliyesinin çinko galvanizlemesi izolasyon sistemlerinin uygulanması ve mastik asfalt yapım çalışmalarını oluşturmaktadır. Bu üst yağı çalışmaları diğer yollarımızda yaptığımız asfalt yenileme ve onarım çalışmalarının dışında bir takım özel teknik ve teknolojiyle yapılan imalatları gerektirmektedir. Hava şartlarının iklim şartlarının uygun olduğu yaz aylarında yapılması çalışma süresinin de en kısa olması bakımından da önemlidir. Bu çalışmaları biz okulların tatile girdiği 18 Haziran’da başlattık. Planlamamız inşallah 17 Eylül’de bu çalışmaları tamamlayıp köprüleri sağlıklı bir şekilde yine İstanbul’daki trafiğin hizmetine sunmaktır” dedi.

        Köprüdeki yapılacak çalışmalar hakkında bilgi de veren Turhan, “Köprü üzerindeki asfaltı ve mevcut izolasyon sistemini ve çinko galvanizleme sistemini sökeceğiz. Bu iş kalemlerini birbiri ardınca ardışık olarak yapmaya çalışacağız. Öncelikle bu temizlik işlemleri yapıldıktan sonra özel makinelerle çinko galvanizleme yapılacak. Akabinde hemen izolasyon malzemesinin traymer dediğimiz ilk astar uygulamasını yapacağız. Onun üzerine de 2 milimetre kalınlığındaki likit özel makinelerle püskürtülen bir izolasyon uygulamasını yaptıktan sonra asfaltla bu malzemeyi birbirine yapıştıracak. Köprümüz daha sağlıklı ve korunaklı bir şekilde daha uzun ömürlü olarak İstanbulluların hizmetine hizmet etmeye devam etmiş olacak. Kafamızdaki zaman ve süreç ayarlamasını bahsettiğim gibi eğer biz bu haziran ve eylül ayları içerisinde bir yağışa yakalanmazsak ve bu bahsettiğim imalatların uygulama esnasındaki çiğnenme döneminde gece saatlerinde oluşan bir takım iklim şartları nedeniyle yüzeydeki nemlenme nedeniyle çalışmaların olmaması burada geçen İstanbullarda işin gecikmesi anlamına gelmiyor. İşin tekniği gereği bu imalatlar kuru yüzey şartlarında yapılması gerekiyor daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için. Biz elimizden gelen en kısa sürede bu imalatları ve 24 saat çalışma esasına göre sürdürmeyi planladık ve uygulamaya geçtik. Şu anda bir sıkıntı görülmüyor inşallah önümüzdeki günlerde çalışmalarımızın verimi artacaktır” diye konuştu.

        İSTANBULLULARDAN SABIR TEMENNİ EDİYORUZ

        Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, çalışmaları çok hızlı bir şekilde yapmak istemediklerini de belirterek, “Bu yolları kullanana vatandaşlarımız biraz sıkıntı çekiyorlar bu yollar zaten çok yoğun trafiğe maruz olan yollardı ama bu çalışmaların yapılması da bu yolun hizmetinin devamı için sürekliliği için olmazsa olmaz çalışmalardır. Bu yaz İstanbullulara biraz sabır temenni ediyoruz. şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum tatillerini İstanbul dışında geçirme fırsatı olan İstanbullular İstanbul dışında geçirirlerse bizde memnun oluruz. Biz şu anda mevcut asfaltın ve tabliye üzerindeki izolasyonun ve galvanizleme sisteminin söküm işini yapıyoruz. Biz bunu çok da hızlı yapmak istemiyoruz. Bir yapışa yakalandığımızda bu çelik tabliye yağış altında uzun süre kalmasından dolayı paslanma olur ve zarar görür” şeklinde konuştu.

        20 yıl önce Boğaziçi Köprüsü’nde, 10 yıl önce Fatih Köprüsü’nde, 15 yıl önce yine Haliç Köprüsü’nde aynı çalışmayı yaptıklarını ancak şimdi daha tecrübeli olduklarını belirten Turhan şunları söyledi;

        “Biz bu köprüleri göz bebeğimiz gibi korkuyoruz ve dünyanın en iyi bakımı yapılan köprülerdir. Ağırlıklı olarak makineler çalışıyor. Yarın akşam saatlerinde yüzeydeki kumlama çalışması yapılacak. Biz 4 bölüm halinde yapacağız. 2’şer şeridi inşaat için ayıracağız. Kalan 6 şeridi de 3 gidişi, 2 geliş olarak çalışmaların durumuna göre Avrupa ve Asya istikametine göre yönlendireceğiz. İki taraftan başlamış olsaydık, 2 gidiş, 2 geliş olurdu ve bu durumda trafik Edirne’ye ulaşırdı. Bu işler bizim ilk defa yaptığımız işler değil. Bunu ilk 20 yıl önce Boğaziçi Köprüsü’nde, 10 yıl önce Fatih Köprüsü’nde, 15 yıl önce yine Haliç Köprüsü’nde aynı çalışmayı yaptık. Şimdi daha deneyimliyiz ve daha hızlı bir şekilde gelişen makine teknolojisiyle yapmanın gayreti içinde olacağız.”

        Hava şartlarının iyi olması durumunda köprülerdeki çalışmaların 17 Eylül’den önce bitebileceğini de belirten Turhan, “3 ay süreyi kısaltabilir miyiz? Eğer bu 3 ay güneşli geçer ve İstanbul rutubetli olmazsa onu aşağıya geçme konusunda bir söz vermeyeyim ama daha da uzamaz. Arkadaşlarımızın performansı ve hava şartları bunu sağlayacaktır. Her gün 1 saat fazla çalışırsak 3-4 gün öne çekebiliriz” dedi.

        İDO VE METROBÜS SEFERLERİ ARTIRILDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk ise köprülerdeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İDO ve Metrobüs seferlerinde bir artış olduğunu belirterek şunları söyledi;

        “Köprülerin sağlıklı çalışmaları için mutlaka böyle bir zaman ayrılması gerekiyor. Köprülerin sağlıklı çalışabilmesi için mutlaka böyle bir zaman ayırmak gerekiyor. Bu da ancak yazın olabiliyor. Kritik işlerin güneşli zamanlarda olması gerekiyor. Bu da dolayısıyla zaman alıyor ve katlanmak zorundayız.

        Bu olmazsa olmaz bir süreç. Ama biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İDO’nun seferlerini artırması yönünde talepte bulunduk. Çanakkale’den yeni arabalı vapurlar getiriyorlar, ilave edecekler. Daha önce seferler 09.00’da bitiyordu, şimdi 01.00’a kadar sürüyor. Yeni güzergahlar, yeni yollar tayin ediyoruz. Metrobüs ve toplu taşım seferlerini artırıyoruz. Eğer yağmur olmazsa daha kısa sürede bitirecekler. Bu sadece asfalt işi değil, çok ciddi bir süreç. Ben İstanbullulardan mümkün olduğunca toplu taşımayı kullanmalarını rica ediyoruz. Sınavlar bittikten sonra bu işler rayına oturacaktır.”

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ