Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da dünyaca tanınan, farklı göz renkleri, pamuk gibi bembeyaz tüyleri ve sevecenlikleri ile insanları kendine hayran bırakan Van kedileri için güzellik yarışması düzenlendi. Mankenler gibi podyumda kırmızı halı üzerinde yürüyen kediler, en güzel kedi o

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van'da dünyaca tanınan, farklı göz renkleri, pamuk gibi bembeyaz tüyleri ve sevecenlikleri ile insanları kendine hayran bırakan Van kedileri için güzellik yarışması düzenlendi. Mankenler gibi podyumda kırmızı halı üzerinde yürüyen kediler, en güzel kedi olmak için sahipleri ile yarıştılar. Asiye Akıncı'nın 'Sünger Bob' isimli kedisi birinci seçildi.

        Van'da meydana gelen depremlerin ardından hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kedi Evi, YYÜ Rektörlüğü tarafından onarıldı. Yapılan onarımların ardından kedi evi tekrar hizmete açıldı. Açılış nedeniyle Van kedileri arasında güzellik yarışması organize edildi. Kedi evinin bahçesinde yapılan yarışmaya Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Birbirinden güzel 17 Van kedisi, mankenler gibi kırmızı halıda yürüyerek 7 jüri üyesiden puan almaya çalıştı. Jüri üyeleri kedileri seçmekte zorlanırken, bazı Van kedileri ise kalabalık nedeniyle kırmızı halıda yürümedi. Podyuma çıkmayan Van kedileri, sahiplerinin kucağında jüri üyelerine tanıtıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Asiye Akıncı'nın 'Sünger Bob' isimli kedisi birinci olurken, ikinci Fethi Tarcan'ın kedisi 'Tansu', üçüncü ise Zeynep Işık'ın kedisi 'Fıstık' oldu. Birinci olan Sünger Bob'a Van Valisi tarafından tam altın takılırken, ikinci ve üçüncü kedilere ise yarım altın takıldı.

        Van kedisini Vanlıların çok sevdiğini ve kimseye veremeyeceklerini belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, "Van kedisi hem Türkiye'nin hem de Van'ın önemli değeridir. Tabi ki Türkiye'nin başkenti Türkiye'den istediği değeri kendine logo olarak kullanabilir. Van kedisini de alıp Ankara'nın logosu yapabilir. Bunda hakları var. Ama Van kedisini alıp da Ankara kedisi diye alıp logoya koyarsanız bu bizi üzer. Tüm Vanlıları da üzer, Van kedisini de üzer. Onun için biz diyoruz ki Ankara'nın Van kedisini sonuna kadar logosunda kullanmakta hakkı vardır çünkü orası bizim başkentimiz. Ama lütfen kedimize Ankara kedisi demesinler bu bizi üzer" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ