Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Kore Savaşı'nda yaralanarak gazi olan Türk hekim Celal Büger'i ile onu tedavi eden hemşire Münevver Büger'in filmleri aratmayacak aşk hikayesi 60 yıl sonra ortaya çıktı

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        1951 yılında Güney Kore'de ki Türk birliğine görevli hemşire olarak gönderilen 86 yaşındaki Münevver Büger filmleri aratmayacak aşk hikayesini 24 yıl önce vefat eden eşinin gazi arkadaşlarına anlattı. Savaşta doktor olarak görev yapan eşi Celal Büger ile cephede tanıştığını ifade eden Münevver Büger, eşini tanıdıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. Büger, eşiyle tanışma hikayelerini, "1. cephedeki Türk birliğinde görevliydim. Cepheye gelen geri çekilin telgrafının ardından Tabip Celal Büger tüm yaralı askerleri ambulanslara naklediyordu. Kendisi de bir yaralı askere yardımcı olurken ters manevra yapması sonrası ambulansın altında kaldı. Ayağının üzerinden tekerlek geçen doktor ambulansa binemeyince bir süre daha cephede saklanmak zorunda kaldı. Ben de yanına koşarak kendisine yardım ettim. Mevzide birlikte saklanırken aniden önümüzde duran bir cipe binerek savaş alanından uzaklaştık. Yaralı doktoru görevli olduğum hastaneye götürdüm. Cephedeki tanışmamız tedavi süresi boyunca arkadaşlağa dönüştü Tokyo'da evlendik. Henüz daha savaş bitmemişti hamile olduğumu öğrendim. 1 yıl Kore'de kaldık. Hamile olduğum için Türkiye'ye gemiyle döndüm, eşim uçakla döndü" şeklinde anlattı.

        60 YIL SONRA EŞİNİN MADALYASINI ALDI

        86 yaşındaki 3 çocuk annesi Münevver Büger, 60 yıl sonra Kore Cumhuriyeti'nden gelen kahramanlık madalyasını Kıbrıs gazilerinin elinden aldı. 1953 yılında Bursa'ya gelen Büger, savaşın acı hatıralarını Celal Büger ile evlendikten sonra unuttuğunu söyledi. Savaş sırasında ayağından yaralanarak gazi olan eşini 24 sene önce kaybettiğini belirten Münevver Büger vefat eden gazi eşinin madalyasını alırken duygulu anlar yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ