Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Şehmus Tatlıcı’nın geçtiğimiz ay ölümünün ardından vârisler, arasında miras kavgası

        CANA İSPİR / AHT

        Şetat Holding Yönetim Kurulu Başkanı, TAT Towers ve Sapphire'in ortaklarından Şehmuz Tatlıcı'nın geçtiğimiz ay ölümünün ardından varisler, hukuki süreci başlattı. Türkiye'nin en zengin işadamlarından Tatlıcı'nın ilk evliliğinden olan oğlu Taha Tatlıcı, mirasçı belgesi almak ve mirasın tespiti için iki ayrı dava açtı. Oğul Tatlıcı ayrıca babasının ikinci eşi Bengi Tatlıcı ile olan ve Yargıtay tarafından bozulan boşanma davasına da taraf olmak için dilekçe verdi. Geride herhangi bir vasiyetname bırakmadığı öğrenilen 9 çocuk 19 torun sahibi Şehmuz Tatlıcı'nın mirasının varisler arasında nasıl paylaşılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

        Merhum işadamının kendisinden 3 yıl önce ölen ağabeyi Mehmet Salih Tatlıcı'nın varisleri arasındaki 4 milyar dolarlık miras davası ise 20'den fazla açılan dava ile sürüyor.

        Türkiye'nin en zengin işadamları arasında yer alan Şehmuz Tatlıcı, ağabeyi Mehmet Salih Tatlıcı ile birlikte Diyarbakır'da tatlıcılık yaparak başladı. Sahibi olduğu Şetat Şirketler Grubu'nun 1965 yılında temellerini atan, yurt içi ve yurt dışındaki inşaat yatırımları yapan Şehmuz Tatlıcı, madencilik sektöründe de krom üretimiyle tanınan Şetat Madencilik ile yer aldı.

        100. YAŞINDA DAİRE DAĞITACAKTI

        İlk evliliğini Nazime Tatlıcı ile yapan Şehmus Tatlıcı'nın bu evlilikten Güler, Gülşen, Zülal, Sonuç, Berrin, Şükran, Levent ve Taha adını verdiği çocukları dünyaya geldi. Ünlü işadamı, 1985 yılında ise kendisinden 28 yaş küçük Bengi Tatlıcı ile evlendi. Bu evlilikten ise oğlu Şeyhmus Tatlıcı dünyaya geldi. Geçtiğimiz yıl 75'nci yaş günü için yaptığı 500 bin dolarlık kutlamada üzerinde kendi resmi olan özel keselerde beşibiryerde altın ve kurabiye dağıtan Şehmuz Tatlıcı, eğer 100'üncü doğum gününü kutlayabilirse, o zaman konuklarına birer daire hediye edeceğinin sözünü vermişti. İşadamı, geçtiğimiz yıllarda büyük oğlu Taha'ya 2 milyon, ikinci evliliğinden olan 20 yaşındaki küçük oğlu Şehmuz'a ise 4 milyon Euro'ya aldığı atlarla adından söz ettirmişti.

        76 YAŞINDA ÖLDÜ

        İstanbul jet sosyetesinin önde gelen isimleri arasında yer alan, 9 çocuk 19 torun sahibi olan ünlü işadamı geçtiğimiz 16 Haziran günü Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'ndeki yazlığında fenalaştı. Denizden çıktıktan sonra dinlenmek için odasına giden ünlü işadamı, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. İşadamının cenazesine siyaset, sanat ve cemiyet hayatından pek çok ünlü isim katıldı.

        BÜYÜK OĞLU SÜRECİ BAŞLATTI

        2009 yılında yaşamını yitiren ağabey Mehmet Salih Tatlıcı'nın varisleri arasındaki miras savaşı devam ederken Şehmuz Tatlıcı'nın ölümüyle gözler bu kez onun varislerine çevrildi. Merhum işadamının ilk evliliğinden olan oğlu Taha Tatlıcı, geçtiğimiz günlerde avukatı Harun Tavşancıl aracılığıyla mahkemeye başvurarak hukuki süreci başlattı. Oğul Tatlıcı kız kardeşleri Sonuç Köse ve Şükrab Uygun ile birlikte, Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi'ne mirasının belirlenmesi için 'tereke', İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ise 'veraset ilamı' (mirasçılık belgesi) almak için 2 ayrı dava açtı. Tatlıcı, babasının ikinci evliliğini sonlandıran ancak Yargıtay tarafından bozulan Kadıköy 4. Aile Mahkemesi'ndeki davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

        "İKİNCİ EŞ MİRASÇI OLMAYABİLİR"

        Şehmuz Tatlıcı'nın mirasının varisleri arasında kavga çıkarıp çıkarmayacağı ve ikinci eşi Bengi Tatlıcı'nın bu mirastan pay alıp alamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

        MİRASI TEK TEK TESPİT EDİLECEK

        Geride yaklaşık 1,5 milyar dolarlık 'hatırı sayılır' bir miras bırakan Şehmuz Tatlıcı'nın bilinen Şetat Holding hisseleri, Tat Towers ve Sapphire Gökdeleni, Bodrum Gölköy gibi yerlerde bulunan çok sayıdaki gayrımenkulü açılan 'tereke' davası kapsamında tek tek tespit edilecek.

        BOŞANMA DAVASI YENİDEN

        Şehmus Tatlıcı'nın eşi Bengi Tatlıcı yaklaşık 2 yıl önce mahkemeye başvurmuş, 27 yıllık eşine 'şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle açtığı boşanma davasında 40 milyon TL tazminat, 30 bin TL de nafaka talep etmişti. Mahkeme geçtiğimiz yıl çiftin boşanmasına hükmetti ancak temyiz edilen karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Boşanma davası Taha Tatlıcı'nın müdahillik talebi kabul edilirse önümüzdeki günlerde Kadıköy 4. Aile Mahkemesi'nde yeniden başlayacak.

        "BOŞANMA KESİNLEŞMEDİĞİ İÇİN MİRASÇI"

        İstanbul Barosu avukatlarından Cumaali Ceylan, işadamının mahkeme kararı ile boşanmış olmasına rağmen bu kararın Yargıtay tarafından onanmadığı ve kesinleşmediği için eşinin mirasçı olacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ