Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Düğünün ortasına havan topu düştü VİDEO

        Edinilen bilgilere göre İdil'in Sulak Köyü'ne bağlı Alcane Mezrasında Resul Tekmenoğlu'nun düğünü sırasında düğünün yapıldığı alanın hemen yanına düşen havan mermisi büyük bir gürültü ile patladı. Havan mermisinin patlaması sonucu düğüne katılan davetliler arasında büyük bir koşuşturma yaşanırken patlama sonucu M.Sefa Terkin (10), A.Latif Tekmenoray ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Vücutlarının çeşitli yerlerine havan mermisi parçaları isabet eden yaralılar düğünde bulunan diğer akrabaları tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Olay gecesi düğünde olduğunu söyleyen Cafer Tekmenoray ise, "Dün akşam düğünde halay çekerken bir anda bir patlama sesi duyduk ve ortalık savaş alanına döndü. Ondan sonra yaralılar çıktı. Bizde ne olduğunu anlayamadık ve herkes dağıldı. Olaydan sonra jandarma köye geldi. Ancak herhangi bir açıklama yapmadı. Düğünde yaklaşık olarak iki bin kişi vardı. Havan topunu düğünün içine attılar. Böyle bişey olur mu" diye konuştu.

        Olayın meydana gelmesinden sonra sabah saatlerinde Jandarma köye giriş çıkışları yasaklarken DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan patlamanın yaşandığı Alcane köyüne gidip köylülere ve düğün sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, olayla ilgili köylülerden bilgi aldı. Dün gece yaşanan olay nedeniyle ara verilen düğün ise bugün devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ