Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Düğün fotoğraflarında yeni moda

        İnsan hayatının en özel günlerinden biri olan düğün gününü, en güzel fotoğraf karesiyle anılarına almak isteyenler, stüdyo çekimleri yerine İstanbul'un sarayları, park ve bahçelerini tercih etmeye başladı.

        Ataşehir'de hizmet vermekte olan Üçrenk Fotoğrafçılık ortaklarından Erkan Şimşir'in yaptığı açıklamada yaklaşık 4 yıldır yapılan dış çekimlerin yurt dışından özellikle Amerika'dan gelen bu trend ile insanlar alışmışın dışındaki dış çekimlere yöneldiğini belirtti. Şimşir, ''İnsanlar dış çekimlere yönelince stüdyo çekimlerinde bir azalmayla karşılaştık. Dış çekimler stüdyo çekimlerine göre daha maliyetli olduğundan stüdyo çekimi yapmaya da devam ediyoruz. Bizim stüdyomuzda bu anlamda aslında yaşayan bir mekan.''

        ''Çiftlerin farklı talepleri oluyor''

        Bazen çiftlerin farklı talepleri doğrultusunda tarihi şemsiyeler, fesler, uçan balonlar ve köpük tabancaları gibi farklı aksesuarlar kullanıldığını belirten Şimşir, en son geçen ay Sapanca Gölü'nde yaptığı günlük çekimin ardından çiftin düğün sonrasında kıyafetleriyle göle girdiğini sözlerine ekledi.

        17 yıldır fotoğrafla ilgilenen Şimşir, baldızı olan Didem Alkan ile daha önce bağımsız olarak çalıştıklarını, 4 ay önce ise Üçrenk Fotoğrafçılık'ı kurduklarını anlattı.

        Bu mesleği amcasından öğrendiğini vurgulayan Şimşir, ''Düğün salonlarında fotoğraf dağıtıyordum; ama sonrasında fotoğrafçılığın farklı alanlarında çalışmaya başladım. Jandarma ve polisle olay yeri fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı yaptım.''dedi

        Dış çekim mekanları

        Düğün ve özel günler için dış mekan çekimleri yapılan yerlerin fiyatları da farklı oluyor, Fotoğraf çekimi için tercih edilen Yıldız ve Ulus parkları ile Emirgan Korusu için herhangi bir bedel ödenmezken, Yıldız Sarayı ve Küçüksu Kasrı'nın da aralarında bulunduğu mekanlara saatlik 1500 lira ödenmesi gerekiyor.

        Fotoğrafı çekimlerini açık alanlarda gerçekleştirmek isteyenler için ücretli ve ücretsiz mekanlar şöyle:

        Aynalıkavak Kasrı, Beykoz Kasrı, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Küçüksu Kasrı, Maslak Kasırları, Ihlamur Kasırları ve Yıldız Sarayı'nda bahçede fotoğraf çekimi yapabilmek için saati 1500 lira.

        Rahmi Koç Müzesi: 300 lira.

        Miniatürk: 200 lira.

        Bahçeköy Atatürk Arboretumu: İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi;ne ait bu mekanda çekim yapmanın ücreti 150 lira.

        Haydarpaşa Garı: 150 lira.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ