Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kabe örtüsü Ankara'da

        Kabe örtülerinden bir parça ve önceki örtülerden yapılmış Kabe modeli, Anadolu Mimarlık Mobilya ve Kültürel Mirası Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

        Suudi Arabistan Prensi Fahad bin Abdullah bin Muhammed el-Suud'un hediye ettiği, Kabe'nin önceki örtülerinden bir parça ve örtülerle oluşturulan Kabe modeli dolayısıyla Anadolu Mimarlık Mobilya ve Kültürel Mirası Müzesi'nde tören düzenlendi.Kendinden işlenmiş ayetlerin yer aldığı Kabe örtüsünün tanıtıldığı törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldı. Kabe örtüsünün üzerindeki kumaşa sarılı kurdeleyi çözen Arınç, ''Allah hayırlı, mübarek etsin. Çok güzel bir emanet'' dedi.

        Müzeye dönüştürülen Merik Konağı'nın sahibi Ali Rıza Bozkurt, konağı devlete bağışladıklarını, Kültür Bakanlığı tarafından Anadolu Mimarlık Mobilya ve Kültürel Mirası Müzesi olarak kabul edildiğini kaydetti. Arınç'ın çocukluk arkadaşı olduğunu ifade eden Bozkurt, ''böyle kutsal bir örtünün bu konuda inancı, sevgisi tam bir kimse tarafından açılmasının kendilerine onur verdiğini'' söyledi. Bozkurt, müzenin kabe örtüsünü görmek isteyen herkese açık olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ