Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Evlilik planları yapıyormuş

        Ankara Etlik'te oturan Çıldır ailesi bugün sabah saatlerinden itibaren evde taziyeleri kabul etmeye başladı. Baykal'ın özel ricası üzerine bugün yapılacak olan cenaze töreni yarına ertelendi.

        Ankara'da elektronik dükkanı olan Ersin Çıldır'ın acı haberi ailesini perişan etti. Babası Bülent Ecevit hayranı olan CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır, uzun yıllardır parti içinde siyaset yapıyordu. Bir kamu kuruluşunda göreve başladıktan sonra evlilik planları yapan talihsiz gencin, ölüm haberi baba ocağına ateş gibi düştü.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Ersin Çıldır'ın babası İhsan Çıldır, oğlunun parti otobüsü üzerinde 4 arkadaşıyla birlikte anonslar yaparak Baykal'ın da bulunduğu konvoyun yolunu açmaya çalıştığını belirterek, "Otoban üzerinde bir köprü varmış. İkaz etmişler diğerleri çöküyor ama sanırım müzik sesinden Ersin duymuyor. O sırada basiretimi bağlandı, yoksa ecel kulaklarını mı kapattı artık Ersin uyarıları duymuyor ve başını köprüye çarpıyor" diye konuştu.

        Ersin'in oldukça sağlıklı, neşe dolu ve sevecen bir yapıya sahip olduğunu ve oğlunun ölümüne halen daha inanamadığını söyleyen acılı baba, "Her gün evde siyasi ve ekonomik değerlendirmeler yapardık. Bazen ona, 'oğlum ülkeyi sen mi kurtaracaksın' derdim, o da 'Birileri bir şey yapmalı baba' cevabını verirdi. Yaşadıklarımıza hala inanamıyorum" dedi.

        Baykal'ın olay günü ve sonrası bir kaç kendisini telefonla aradığını anlatan İhsan Çıldır, şöyle devam etti: "Baykal aradı, 'Sizden bir ricam var. Ersin'in töreninde bulunmak istiyorum. Cenazeyi Cuma günü kaldırabilir miyiz?' şeklinde ricada bulundu. Bende kendisine, 'Başkanım Ersin benim kadar sizinde çocuğunuz. Nasıl uygun görüyorsanız öyle yapalım' karşılığını verdim. Gerçekten parti sahiplendi, Allah için. Dün akşamda CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın eşi eve gelerek taziye dileklerini iletti. Hükümeti temsilen henüz kimse aramadı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ