Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Kıyamete Şirince hazırlık

        GÜLÇİN HACIEVLİYAGİL AYÇE/HT PAZAR

        3 bin yıl öncesinin “Dağdaki Efes”i olarak anılan Şirince; eski bir Rumköyü. Bozulmamışmimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ama bugünlerde köye, farklı bir akın söz konusu. İnanışa göre Hz. İsa, 22 Aralık 2012’de İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’ne gelecek ve köyde yaşayanlarıMaya takviminin kehanette bulunduğu kıyametten kurtaracak...

        MİSTİK ANLAŞMAZLIK

        Dünyada kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak nitelendiren bir grup 2006’ya kadar Şirince’de kıyametle ilgili kapsamlı çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara göre kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ve Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü etkilenmeyecekti. Şirince efsanesinin sahibi olarak anılan spiritüalist eğitmen Işık Yazan’ın yardımcısıyla ilişkilerinin bozulması, çalışmaların da sonunu getirdi. Ama Şirince için yaratılanmistik hava geçerliliğini koruyor. Aralık ayında köydeki konaklama tesislerinde rezervasyon yaptıranların sayısı giderek artıyor. Köy halkınınsa kehanete bakışı farklı.Mesela geçimini yörenin lezzetlerini satarak sağlayan 68 yaşındaki Mustafa Şirin, “Tövbe estağfurullah” diyor. Esnaf “Bir deli kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkaramıyor” dese de ziyaretçilere kapıları açık. Geçimlerini yün örgülerini satarak kazanan iki kadın, Sevda Taflanoğlu ve Emine Apak, köyün mistik havasına inanmalarına sebep olan anılarını paylaşıyorlar: “6 yıl önce ağustos ayında iki - üç saniye süren bembeyaz bir ışık köyün üstünü kapladı. Gece 3’te gökyüzü aydınlandı ve ardından yine siyaha büründü...” Köyünmanyetik alanı olduğuna inanan iki kadın burada iki saatlik uykunun bile yettiğini savunuyor.

        Köyün kozmik enerjisine inanan Mistik Konak Pansiyonu’nun işletmecisi Engin Vatan ise kıyamete özel üç günlük bir arınma programı hazırladı. Vatan, “2012 kötülüğün tavan yaptığı yıldı. 21 Aralık bu akışı değiştirecek. Kıyamet partisi için pansiyon işletmecileriyle ortak hazırlık yapıyoruz. Pansiyonumda ücret almayacağım” diyor. Şirince’nin en sivri dilli ismi herhalde dilbilimci Sevan Nişanyan. O da her ihtimale karşı kıyamet partisine hazır: “Kesinlikle kıyamet kopacak. Her ihtimale karşı parti düzenliyoruz. Tüm halkımız davetli. Sınırsız şarap ve karavana veriyoruz. Şarap ırmaklar gibi akacak. Müzik olacak. Punk ya da hard rock seçeneği olacak. Kim olursan ol gel diyoruz.” Herkesi Şirince’ye davet eden Nişanyan’ın son cümlesi ciddiyetini belli ediyor: “Tabii 10 bin kişi gelirse Şirince’de kıyamet kopar!”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ