Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi boşaltılıyor...

        Fotoğraf: Ozan Köse / AHT

        Yıkılıp yeniden yapılacak olan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, geçici bir süre için hastaları ve çalışanlarıyla birlikte Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Taşınmanın nisan ayında tamamlanması planlanıyor

        BEYOĞLU’nda 43 yıldır hizmet veren Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, yıkılmak üzere boşaltılıyor. 1969 yılından itibaren hizmet veren Taksim İlkyardım Hastanesi’nin yerine 400 yataklı modern bir hastane inşa edilecek. Hastaları ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Taksim EAH, temeli 2001 yılında dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından atılan ancak inşaatı henüz tamamlanan Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi’ne taşınacak.

        DAHA KAPSAMLI TEDAVİ İMKÂNI

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “İnşaatı biten Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi’nin Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyete başlayacağı kesinleşmiştir. Bu ilçemiz adına birçok açıdan olumlu bir gelişmedir. Eğitim ve araştırma hastanesi olması, hastalarımızın daha kapsamlı tedavi imkânları olacağı anlamına gelmektedir. Yeni açılacak bir hastanenin yatan hasta kabul etmesi, ameliyatlara başlaması oldukça uzun süre alacaktır. Deneyimli bir kadronun ilçemize taşınacak olması bu süreci kısaltmıştır” dedi.

        TIBBİ CİHAZLAR YENİLENECEK

        Erol, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibinin, tam kadro olarak Gaziosmanpaşa’daki hasteneye nakledileceğini anlattı: “Tıbbi cihaz, hasta yatağı, büro malzemelerinin tamamı yenilenecek. Şu anda malzeme temini ile ilgili olarak ihale süreçleri devam ediyor. Açılış işlemlerinin nisan ayına yetiştirilmesi planlanıyor.”

        43 yıldır hizmet veriyor

        SIRASELVİLER Caddesi’nde hizmet veren Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, I. Dünya Savaşı’ndan önce Katolik papazların evi olarak, kimsesiz, bakıma muhtaç insanlara özel bakımevi olarak hizmet vermişti. 1930’lu yıllarda Dr. Cemil Topuzlu tarafından çöpçü ve kimsesizlerin bakım ve tedavi merkezi haline getirildi. 1937-1938 tarihleri arasında “Kuduz Müessesesi” olmuş, daha sonra Şişli Beyoğlu Belediyesi Zükur Hastanesi adı altında 50 yatakla hizmet vermeye başlamış, 1950 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından satın alınan binanın bir bölümü tüberkülozlu hastalar için ayrılmış. 1969’da eski binalar yıkılarak Taksim İlkyardım Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ