Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Müzik bizi çağırıyor

        IRON MAIDEN'İN EN İYİ ŞARKILARI

        Festivalin Mabbas için en önemlisi, 26 Temmuz günü BJK İnönü Stadyumu'nda gerçekleşecek Iron Maiden konseri. Bu konserin 2 büyük anlamı var: İlki, bu konser Iron Maiden'ın en iyi şarkılarının çalındığı turne kapsamında gerçekleşecek, bir "Greatest Hits" konseri. İkincisi, bu konser İnönü Stadyumu'nun göreceği son konser olacak. Çocukluğumuzdan beri çok güzel konserlere ev sahipliği yapmış stadyum yenilenmeden önce Iron Maiden için dolup taşacak. "Konser sonrasında İnönü'ye veda niteliğinde bir şey yapacak mısınız" diye sordum ama henüz kesin bir fikirleri yok. Çünkü önce Iron Maiden ile görüşüp onay almaları gerek. Sembolik de olsa bir vedanın yapılacağı belli. Bütün konserler için yurtdışından talep var tabii ama bu kez sadece Balkanlar'dan ve Doğu Avrupa'dan değil Irak'tan İran'dan gelecek çok kişi olacak gibi görünüyor.

        'BİLET FİYATLARI CAN ACITMAYACAK'

        120 gün sürecek festival boyunca yan etkinlikler, başka küçük konserler, paneller, sergiler gerçekleşecek. "Bu kadar çok konsere dar bütçeli müzikseverin bütçesi nasıl dayanacak" konusunu da düşünmüş Pozitif Live. "Sonuçta sadece bizim konserlerimiz değil, özellikle yaz boyunca başka büyük konserler de var. Bu yüzden herkesin istediği konsere gitmesi için kombine biletlerimiz, indirimlerimiz olacak" diyerek müjdeyi verdi Mabbas. Zaten Garanti Bankası kredi kartları ile alınan biletlerin yüzde 20 indirimli olacağı şimdiden belli.

        Tuhaf istekler Tiesto'dan

        Her festivalin değişmezlerinden biri dedikodulardır. Özellikle sanatçıların neler istediği konuşulur. Gazetelerde çıkan haberlerin yüzde 70'i genellikle abartılmış haberlerden ibarettir. Mabbas bu konuda çok deneyimli ama onu bile şaşırtan bir sözleşme imzalamışlar Tiesto'nun menajeriyle. Tiesto, İstanbul'a özel bir jetle gelecek. İçkisinin uçakta nerede duracağı dahi sözleşmede yer almış. Kulisinde barmen değil barmaid'ler istiyor ve onların da belli fiziksel özellikleri sözleşme şartları içinde. Fakat en ilginci, ünlü DJ İnönü'ye adım attığında, kulisine gidene kadar yürüyeceği yol boyunca tüm ışıkların kapalı olmasını istiyor. Bütün ışıkları tek tek kendi açacakmış. Tek bir ışık bile açık kalırsa Pozitif Live Tiesto'ya yüklü bir ceza ödemek zorunda kalacak! Ünlü olmak de ne zor şey canım, insan ne isteyeceğini şaşırıyor...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ