Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 77 yıl aradan sonra Şemdinli

        Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki heyet Yüksekova'dan sonra karayoluyla Şemdinli ilçesine geldi.

        Hz.Seyyid Taha Yatılı Erkek Kur'an kursu açılışında bulunmak üzere beraberindeki heyetle Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gelen Görmez, ilçe 3 km uzaklıkta bulunan kaymakamlık çeşmesi mevkisinde Şemdinli kaymakamı Cengiz Erdem,Eski Hakkari Millet vekili Hakkı Töre, İlçe müftüsü Mehmet Altın,İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Osman Gök,İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri kurum amirleri ve din görevlileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

        Görmez ve beraberindeki heyet ilk önce Altınsu köyü Meydan mahallesinde bulunan Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kuran kursunun açılışına katıldı. Burada Şemdinli belediye başkanı Sedat Töre, BDP Şemdinli ilçe başkanı Cabbar Taş ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.Altınsu köyü Meydan mahallesinde 2012'de yapımına başlanan 150 kişi kapasiteli Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kuran kursu 'nun açılışına katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan İlçe müftüsü Mehmet Altın, Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun yapılışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca sayın başkanımıza buraya teşriflerinden dolayı, özellikle siz Şemdinli halkı adına teşekkür ediyorum diye koştu.

        İlçe müftüsünden sonra konuşan İlçe kaymakamı Cengiz Erdem, "Bilgi topluluğu kendisini ön plana çıkmasıyla beşikten mezara kadara eğitim olarak adlandırabileceğimiz hayat boyu eğitimde Kuran kurslarının önünü açmıştır. Kuran kursları bir toplumun doğru temeller üzerinde yetişmesi için son derece önemlidir. Aslında Şemdinli geçmiş itibariyle bu temeller üzerinde kurulmuş ve geçmişten günümüze kadar her yıl insanlar bu değerli şahsı ziyaret eder. Bunlardan birisi de üstat Necip Fazıl Kısakürek'tir. Mezarı başında ziyaret ederken, şöyle bir dize söylemiştir. İçtim Şemdinli'nin nur çeşmesinden, kurtuldum akreplerin ruhumu deşmesinden.

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bir zihin ki, bir kalp ki Allah'ın vahiy ettiği kitap orada muhafıza edilip o kalbe hiçbir zaman Necip Fazıl'ın ifade ettiği akrepler manevi akrepler musallat olmaz. Bir tek inanç dünyamızı, bizi biz kılan yüksek değerlerimizi bizi kardeş kılana imanımızı, kitabımız, Kuran'ımızı, Resulu Ekrem Muhammed Mustafa'ya olan

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Hep birlikte bunu itiraf edelim. Bizi kardeş kılan o yüce değerleri ihmal ettik" dedi.

        bağlılığımızdaki zayıflıklar bütün bu acıların en temel sebeplerinden bir tanesidir. Şimdi hep birlikte diyoruz ki; bizi kardeş kılan inancımıza yeniden daha güçlü sarılalım. Ama öğrenelim okuyalım çokça okuyalım. Gençlerimiz, çocuklarımız çokça okusunlar. Ve bu topraklardan kalbi kırık hiç kimse kalmasın. Dilinden, ırkından, renginden, statüsünden, malından, şöhretinden, mevkiinden dolayı hiç kimse ötekileştirilmesin. Çünkü biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, sevgili peygamberimiz s.a.v iman etmiştir. Arabın arap olmayana, Arabın aceme, acemin araba hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır.

        Görmez,saadi el bin ebbas,Selmani Farisi'yi küçük düşürmek için yanında bulunan herkese diyorki;herkes suyundan, supundan, sülalesinden söz etsin.Her başlıyor ben falan oğlu falanım,sıra Hz.Selman'a gelince şöyle demiştir.Ebediye kadar hepimize bir ders olacak çok güzel bir söz söylemiştir.Demiştir ki;Bende Selman ibni İslam(bende İslam oğlu Selman) diyerek kendini tanıtıyor. Diye konuştu.

        Kuran kursunun içini dolaşarak yetkililerden bilgi alan Görmez daha sonra ilçeden 30 km uzaklıkta bulunan Seyit Taha Hz. Türbesini ziyaret etti.

        GÖRMEZ, SEYİT TAHA HZ.TÜRBESİNİ ZİYARET EDEN İLK DİYANET İŞLERİ BAŞKANI OLDU

        Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Diyanet işleri başkanı Nakşibendi tarikatının 4.İmamı olan Seyit Taha Hz. Türbesini ziyaret etti.Burada dua eden Başkan görmez daha sonra kabristanında kuran-ı kerim okundu.Bağlar Nehri köyü sakinleri Başkan Görmez'den Köylerindeki yoğun ziyaretten dolayı camilerinin yetersiz kaldığını ve köye daha geniş bir cami yapılması için talepte bulundular.Yapılan duaların ardından görmez ve beraberindekiler karayoluyla tekrar Yüksekova ilçesine doğru hareket etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ