Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Adana'da cami ile cemevinin yanyana olduğu bir kompleks kurulacak

        Adana'da cami ile cemevinin yanyana olduğu bir kompleks kurulacak. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Türkiye'ye model olacak 'cami-cemevi projesi'ne başlayacaklarını müjdeledi.

        Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce Seyhan Otel'de 'Gönül kardeşliği iftarı' düzenlendi. Toplumun herkesiminden temsilcilerin bulunduğu iftarda birlik ve beraberlik ile diyalog ve hoşgörü içinde yaşama temennisi çıktı. Mısırlı bir hafızın Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programda, iftarın açılmasından sonra sivil toplum temsilcileri de birer konuşma yaptı. İftarda, Adana İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal ise dua etti. Erdal, memleketin birlik ve bareberliğinin bozulmaması, iyiliğin, güzellliğin toplumun her kesimine yayılması tememnisinde bulundu.

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz burada yaptığı konuşmada Ramazan'ın birlik ve beraberlik için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, bu günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Aldırmaz, iftar programı düzenleyerek toplumun herkesimini biraraya getiren Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür ederken cami ve cemevinin birlikte yeraldığı bir kompleks yapacakları müjdesi verdi. Aldırmaz, şunları söyledi: "Adana kısa sürede çok şey başardı ama bizim başarmak istediğimiz bir projemiz var. Biz bir inanç merkezi kurmak istiyoruz. Bu ne demek; camisiyle, cemeviyle, kültür merkeziyle, kütüphanesiyle bir kompleks. Bu kompleks inşallah Türkiye'de model olacaktır. Bütün kardeşliğin, bütün inanan insanların bir arada yaşayabileceği, eğitim görebileceği, ibadet edebileceği bir nokta olacak. Bu konuda bütün Adanalılar'dan destek bekliyorum."

        Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Seyren ise Dünya'da ve Türkiye'de büyük karışıklıklar yaşandığını hatırlatarak, karışıklığı fırsat bilen bazı güçlerin de etnik kimliği ön plana çıkararak insanları birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi. Türkiye'de her kökenden insanın bulunduğunu anlatan Seyren, amaçlarının insanlar arasında kavgayı değil birbirine tahammül ederek bir arada yaşamayı aşılamak olduğunu bildirdi. Seyren, "Hoşgörü içinde yaşamayı, birbirimize kardeş olmayı istiyoruz. Kavgayı değil sevgiyi, birlik beraberliği istiyoruz. Bu amaçla toplumun değişik kesimlerini ağırladık. Biz herkesi seviyoruz ve herkesi sevgi potasında yaşatmak istiyoruz." dedi.

        Farklılıkları zenginlik görerek hazırladıkları iftara toplumun tüm kesiminin gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Seyren, bundan sonra da toplumu kaynaştırma adına çalışma yapacaklarını belirterek, kendilerine destek veren ve gönüllerini açanlara minnettar olduklarını dile getirdi.

        Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Güvel de Yüce Yaradıcı'nın zaman ve mekana sığmadığını ancak, mümin kulunun kalbine sığdığını hatırlattı. Bu yüzden gönül kardeşliği iftarını anlamlı bulduğunu söyledi. Bu iftarda tüm renklere ve seslere, tüm mezheplere ve milletlere yer olduğunu gördüğünü dile getiren Güvel, "Ramazan'ı vesile yapıp kalbimizi birbirimize açmalıyız." temennisinde bulundu.

        İftara, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Özkul, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Bosna Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, Güney Hayat Derneği Başkanı Yusuf Mayda, Yüreğir Cemevi ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Kurucan, Türkistanlılar Derneği Başkanı İlker Medeni, Adana Kerrariye Alevi Derneği Başkanı Murat Barbaros, Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Nuhmani Koşan, değişik sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ