Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Evlilik yaşı nasıl hesaplanır?

        HT PAZAR / Gülenay BÖREKÇİ

        Künye

        Aşk ve İlişkiler Astrolojisi

        Sema Kılıç

        Yitik Ülke Yayınları.

        Astrolog Sema Kılıç, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan “Aşk ve İlişkiler Astrolojisi” adlı kitabında aşkı astrolojik açıdan ele alıyor

        Yazılarını Semavii adıyla yazan astrolog Sema Kılıç, Yitik Ülke Yayınları'ndan çıkan "Aşk ve İlişkiler Astrolojisi" adlı kitabında aşkı astrolojik açıdan ele alıyor. Ayrıca hayret verici bilgiler veriyor. İddia ettiğine göre insanın haritasına bakarak gelecekte kiminle, ne zaman evleneceğini öğrenmesi bile mümkün. İşte ayrıntılar...

        Aşk astrolojik açıdan da açıklanabilecek bir duygu mu?

        Kesinlikle evet. Astrolojik doğum haritasında duyguları temsil eden yıldızlar vardır, iki insanın doğum haritasını karşılaştırdığımızda, özellikle duygu yıldızlarının yan yana veya karşı karşıya gelmesiyle yüksek romantik titreşimler yarattığını görürüz, kişiler bunu aşk olarak hisseder.

        Astrolojiye göre "ruh eşi" diye bir şey var mı?

        Her şey doğum haritasında gizlidir. Ruh eşi işareti olarak en önemli astrolojik unsurdan biri Ay-Güneş kavuşum veya karşıt açısıdır. Bir örnek vereyim. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Haluk Bilginer'in Ay'ı Aslan'da. Oyuncu Zuhal Olcay'ın da Güneş'i Aslan'da. Şimdi ayrılmış olsalar da uzun süren birlikteliklerinin nedeni aralarındaki bu Ay-Güneş kavuşum açısı, yani ruh eşi bağlantısıdır.

        Başka nereye bakarsınız bunu görmek için?

        Biz bu tür ikili haritalara "uyum analizi" adını veriyoruz. Hem ruh eşi hem karmik aşk işareti için uyum analizinde bakılması gereken ilk yer ise Ay Düğümleri'dir. Ay Düğümleri ruhumuzun tekamül amacıyla yaptığı yolculuğu gösterir. Kuzey ay düğümü bugün ve geleceğe doğru ruhsal yolculuğumuzu, güney ay düğümü geçmiş ruhsal yolcuğumuzu anlatır. Ay Düğümleri ilişki analizinde aynı zamanda kişiler arasındaki "bugün ve geçmiş karmik bağı" gösterir. Bir örnek vereyim. Şair, oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan ile eşi oyuncu eşi Belçim Bilgin Erdoğan'ın uyum analizinde, Güney Ay Düğümü ve Plüton kavuşum açısı var. Bu da aralarında sadece şimdi için değil, geçmişte de çok güçlü karmik bir bağın olduğunu gösterir.

        Yani?

        Yani onlar geçmiş hayatlarında da birlikteymiş!

        'SEKSÜEL ÇEKİMDEN MARS VE PLÜTO SORUMLUDUR'

        Peki bir de şöyle sorayım, bir astrolog kişinin haritasına bakarak gelecekteki eşini görebilir mi?

        Elbette. Bir insanın doğum haritasına bakarak, onun hangi burçtan, ne tip biriyle, nasıl bir evlilik yapacağını bilebiliriz. Hatta müstakbel eşinin yaşam tarzı, aile yapısı, mesleği hakkında bile bilgi verebiliriz. Bunun için aşk ve evlilik evinin ve duygu yıldızlarının detaylı bir astrolojik analizi gerekir.

        Peki diyelim ki zaten âşık olmuş, evlenmeye karar vermiş bir kişi geldi size. O zaman ne olur?

        O zaman da o evlilikte mutlu olabilmesi için nasıl davranması yahut nelerden kaçırması gerektiğini anlatırız. Oturup hesap yaparız, kendisinin ve partnerinin artı ve eksi yanlarını nelerdir bunları ortaya koyarız.

        Astrolojiye göre seksüel çekimle aşk arasında fark var mı?

        Olmaz mı? Seksüel çekimden öncelikle Mars ve Plüton sorumludur. Aşktan ise, Güneş, Ay, Venüs ve Mars sorumludur. Mars astrolojide hem tutku, seks ve heyecanı, hem de duygusal olarak hoşlanmayı temsil eder.

        Peki diyelim ki bir erkek geldi size danışmak için ve haritasını çıkarttırdı. Onun nasıl bir kadına âşık olacağını haritasındaki hangi noktalara bakarak anlarsınız?

        Erkeğin doğum haritasında Ay ve Venüs'üne bakmak gerekir. Erkeğin Ay'ı onun aradığı eşi, Venüs ise sevgiliyi temsil eder genel olarak. Az önce Haluk Bilginer örneğini vermiştim. Ay'ı Aslan'da ve Aslan burcundan Zuhal Olcay'la evlenmişti. Haluk Bey'in Venüs'ü Yengeç'te, bir sonraki evliliğini de Yengeç kadını olan Aşkın Nur Yengi'yle yaptı. Astrolojide bunlar rastlantı değildir.

        Peki kadınların haritalarında nereye bakarsınız önce?

        Kadının doğum haritasında önce Güneş ve Mars'a bakmak gerekir. Bakın, mesela Sezen Aksu bir Yengeç kadınıdır ve Mars'ı Yay'dadır. Uzun soluklu ilişki ve aşk yaşadığı rahmetli Onno Tunç da bir Yay erkeğiydi. Ama şu var: Sadece Mars veya Güneş'e bakmak yetmeyebilir elbette ama bir insanla arasında aşk doğması için kişinin bu yıldızlarının partnerinin duygu yıldızlarıyla güçlü açılar yapması şarttır.

        Hangi burçlardan daha iyi sevgili çıkar diye sorsam...

        Doğrusunu isterseniz, bu tür bir soruya cevap veremem, genelleme olur, çünkü her burcun kendine has bir sevgili olma tarzı, ayrıca mutlaka iyi ve kötü yanları vardır. MeselaYengeç çok iyi ve anlayışlı bir sevgili ve eş olur ama mızmız ve pasiftir bir parça. Boğa sevgilisine karşı çok anlayışlı, empatik ve romantiktir ama inatçıdır, değişmemekte diretir. Akrep'in güçlü duyguları vardır, deli gibi sever ama kontrol ve yönetim hep onda olsun ister. Üzgünüm ama sadece iyi özellikler taşıyan bir burç yoktur.

        Semavii'nin internet adresi: www.yildizfalim.blogspot.com

        Aşk astrolojisinde hesap kitap...

        Kitabınızda evlilik yaşının hesaplanabildiğini söylüyorsunuz, yani haritasına bakarak bir insanın ne zaman evleneceği tahmin edilebilir mi?

        Evet, bunun için Astroloji bilenlerin de bilmeyenlerin de kendi kendine hesap edebileceği çok pratik bir hesaplama yöntemi verdim kitabımda. Tabii kişinin önce doğum haritasını çıkarması lazım. Bunun için internete gidip bazı sitelerden ücretsiz doğum haritası çıkarabilirsiniz.

        Ne gerekiyor bunun için?

        Doğum tarihinizi ve yerinizi bilmeniz yeterli. Bir de doğum saatinizi.

        Peki evlilik yaşını nereye bakarak hesaplıyoruz?

        Yöntem çok basit aslında. Haritada bir duygu yıldızının derecesine bakmak veya iki yıldızın derecesini toplamak. Yükselen burç ve evlilik evine de bakılmalı.

        Örnek verir misiniz?

        Hollywood'un ünlü aktörü Johnny Depp iki evlilik yaptı. İlkinde 25.5 yaşındaydı. Haritasına bakınca, Venüs'ünün 26 derece olduğunu görebilirsiniz. 25 yaşını geçince evlendi.

        Süpermiş... Peki ikinci evliliği?

        Depp ikinci evliliğini 35 yaşında yaptı. Haritasına bakınca. Evlilik evinin, yani 7. Evin derecesinin 12 olduğunu görüyoruz. Depp'in bu evinde Satürn var, onun derecesi de 23. İkisini toplayınca, 35 ediyor.

        Hangi burç kimi çekici bulur?

        Kişiler kendi elementinden (Ateş, Su, Hava ve Toprak) burçlarla uyumludur ama genelde kare ve karşı açı yani sert açı aldığı burçları çekici bulur.

        KOÇ

        Aslan ve Yay'la uyumlu, Yengeç, Oğlak ve Terazi'yi çekici bulur.

        BOĞA

        Başak ve Oğlak'la uyumlu, Aslan, Kova ve Akrep'i çekici bulur.

        İKİZLER

        Terazi ve Kova ile uyumlu, Yay, Balık ve Başak'ı çekici bulur.

        YENGEÇ

        Akrep ve Balık'la uyumlu, Koç, Terazi ve Oğlak'ı çekici bulur.

        ASLAN

        Koç ve Yay'la uyumlu, Akrep, Boğa ve Kova'yı çekici bulur.

        BAŞAK

        Boğa ve Oğlak'la uyumlu, Balık, Yay ve İkizler'i çekici bulur.

        TERAZİ

        Kova ve İkizler'le uyumlu, Koç, Oğlak ve Yengeç'i çekici bulur.

        AKREP

        Yengeç ve Balık'la uyumlu, Boğa, Aslan ve Kova'yı çekici bulur.

        YAY

        Koç ve Aslan'la uyumlu, İkizler, Başak ve Balık'ı çekici bulur.

        OĞLAK

        Boğa ve Başak'la uyumlu, Yengeç, Terazi ve Koç'u çekici bulur.

        KOVA

        İkizler ve Terazi'yle uyumlu, Akrep, Aslan ve Boğa'yı çekici bulur.

        BALIK

        Yengeç ve Akrep'le uyumlu, İkizler, Balık ve Başak'ı çekici bulur.

        Ünlü çiftler ve haritaları

        Kıvanç Tatlıtuğ-Azra Akın

        Güney Ay Düğümü-Güneş kavuşum açısı var. Güney Ay Düğümü geçmiş karmaya işaret eder. Şimdi ayrı olsalar da, uzun süre kopamayışlarının nedeni geçmiş karmik bağlarıdır. Onlarınki karmik aşk!

        Cem Yılmaz-Ahu Yağtu

        Ay-Güneş karşıt açısı var. Ruh eşi ve Dolunay aşkı!

        Monica Belluci-Vincent Cassel

        Venüs-Mars üçgen açısı var. Tek kelimeyle aşk!

        Yılmaz Erdoğan-Belçim Bilgin

        Güneş-Satürn kavuşumu var. Satürn zor bir gezegendir ama güçlü ve olumlu bir Satürn açısı ilişkide "kanca"dır, yani ilişki analizinde "kalıcılığı" veren yıldızdır, özellikle Güneş-Satürn veya Satürn-Yükselen burç kavuşumu, uzun ömürlü bir ilişkinin garantisidir.

        Astrolojide 30 yaş döngüsü

        30 yaşın insanın hayatında önemli bir dönüm noktası olduğu söylenir. Ama sizin kitabınıza göre bunun gayet açık bir astrolojik açıklaması da var... Astrolojiye göre 30 yaş döngüsü ne anlama geliyor?

        Bazıları "30 yaş krizi" diyor buna. Astrologlar ise "Satürn döngüsü" adını veriyor. 27-30 yaş arasında yaşanıyor. Aslında bir nevi olgunlaşma dönemidir. Satürn disiplin, olgunluk, akıl, kalıcılık ve düzen yıldızıdır. Satürn Döngüsü olgunlaşma dönemidir özetle. Kişinin olgun bir birey olarak hayatta yerini alması için yapması gerekenleri ve karşılaştığı zorluklarla mücadele yöntemlerini ifade eder. Satürn kişinin doğum haritasında sert açılar alıyorsa, Satürn döngüsü kişiyi hayli zorlar, büyük sorunlarla uğraştırır.

        Satürn'den korkmalı mıyız?

        "Korkmak" demeyelim ama bazı zorluklar getirdiği, kişinin omuzlarına büyük yükler yüklediği bir gerçektir. Satürn disiplin, olgunluk, akıl ve düzen yıldızıdır. Doğum haritasında, insanın Satürn'ü hangi burçta ve evdeyse, o konuda ciddi hayat derslerinden geçer, zorluklar yaşar. Açıkçası sorumluluk alıp mücadele edene kadar o konularda kişiye rahat yoktur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ