Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 5 şehidimizi uğurladık

        10 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin araziye döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu ayaklarından ve yüzünden ağır yaralanan Jandarma Er Muharrem Samur, 15 gündür tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) dün hayatını kaybetti.

        Şehit er için memleketi Konya'nın Akşehir ilçesi Altuntaş Beldesinde öğle namazı sonrası askeri tören düzenledi. Yerel yöneticilerin yanı sıra milletvekilleri ve askeri erkan'ın da katıldığı törende terör lanetlendi. Belde merkezindeki Büyük Camii önündeki törende Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, er Samur'un rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine eriştiğini belirterek, "Şehidimiz, ecdadının manevi mirasından, Türk milletinin şanlı tarihinden ve bağrından çıktığı Yüce Türk ulusundan aldığı güç ve azimle Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehdide

        karşı, canını ortaya koymaktan çekinmemiştir" dedi.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan er Samur'un cenazesi uğruna şehit düştüğü vatan toprağına defnedildi.

        GÖZYAŞLARI SEL OLDU

        Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit düşen Gaziantepli Mehmet Koç ve Mehmet Gidiş için düzenlenen askeri törende, gözyaşları sel oldu.

        Asri Mezarlık'tan alınan iki şehidin cenazesi de askeri tören düzenlenecek olan Ulu Camii'ne getirildi. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun bulunduğu camiye gelen şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mehmet Koç'un ailesinden bazıları sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçirenlere alanda bulunan sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehit Mehmet Koç'un annesi Fatma ve kızkardeşi Hacer ile babası Ali Koç tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulurken, o sırada camiye gelen Şehit Mehmet Gidiş'in ailesi ise Kürtçe ağıtlarla törene katılanların yüreklerini dağladı. Şehit Mehmet Gidiş'in tabutuna sarılan yakınları, uzun süre gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdiler. Askeri görevliler, Gidiş'in yakınlarını tabutun başından uzaklaştırmakta güçlük çekti. Şehit Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

        Batmanlı ve Kürt olan ve uzun yıllardır Gaziantep'te ikamet eden Mehmet Gidiş'in ağabeyi Servet Gidiş ise üzerinde Atatürk'ün resminin de bulunduğu Türk Bayrağı'nı tören alanına asarak, "Kahrolsun PKK. Kimse bu ülkeyi bölemez. Türk, Kürt, Laz herkes kardeştir. Kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez. Bir Mehmet gider bin Mehmet gelir" dedi.

        Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Ulu Cami'ye gelerek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Bakan Şimşek'i karşılarında gören şehit Mehmet Gidiş'in ailesinden bazıları "Bu savaş bitsin, size yalvarıyorum" diye konuştu.

        OMUZLARDA TAŞINDI

        Kars'ın Kağızman ilçesi kırsal alanında teröristlere yönelik yapılan operasyon sırasında şehit düşen Piyade Onbaşı Onur İlhan (22) için Erzurum'da tören düzenlendi. Askerlerin omuzunda taşınan şehit cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Artvin'in Şavşat ilçesine göndedildi.

        Edinilen bilgiye göre Kağızman'ın Dibekkaya Köyü kırsalındaki Horoztepe'de Sarıkamış 9'uncu Motorlu Piyade Tugayı tarafından bölgedeki teröristleri temizlemek için sürdürülen 'Yıldırım- 128' harekatı sırasında sıcak temas sağlandı. Teröristlerle girilen çatışmada iki asker ağır yaralandı. Yaralı askerler, askeri helikopterle Erzurum'a getirilerek Mereşal Çakmak Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden Piyade Onbaşı Onur İlhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kimliği henüz açıklanmayan yaralı Mehmetçik ise ameliyata alındı. Yaralı askerin sağlık durumu, ciddiyetini koruyor.

        ERZURUM'DA TÖREN DÜZENLENDİ

        Mareşal Çakmak Askeri Hastanesinde şehit olan Piyade Onbaşı Onur İlhan için bir tören düzenlendi. Hastane bahçesinde bugün sabah saatlerinde düzenlenen törene Vali Sami Bulut, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Akbulut, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ile subaylar katıldı. Törenin ardından askerler tarafından omuzlara alınan Piyade Onbaşı Onur İlhan'ın cenazesi, ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Artvin'in Şavşat ilçesine gönderildi.

        SON KEZ BABA OCAĞINDA

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan İzmitli şehit İskender Ercan'ın cenazesi gözyaşları içerisinde son kez baba ocağına getirildi.

        Bekirpaşa Beldesi Tavşantepe Mahallesi Seymen Sokakta oturan şehit er İskender Ercan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu evin önüne getirildi. Oğullarını son kez gören anne Zeynep baba Recep Ercan gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının gözyaşları arasında şehir erin cenazesi evinden alınarak cenaze namazının kılınacağı Fevziye Camii'ne getirildi.

        70 GÜNÜ KALMIŞTI

        Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan Kocaelili jandarma er İskender Ercan için düzenlenen törende göz yaşları sel oldu.

        Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda jandarma er olarak görev yapan 21 yaşındaki İskender Ercan, 70 gün sonra terhis olacağı ifade edildi. Arazi taraması sırasında PKK terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak şehit olan İskender Ercan'ın, bir gün önce 24 Temmuz Perşembe gecesi saat 23.00 sıralarında annesi Zeynep Ercan ile yaklaşık 2 dakikalık bir konuşma yaptığı öğrenildi.

        Şehit er için İzmit Fevziye Camii'nde askeri tören düzenlendi. Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına şehit erin babası Recep Ercan, annesi Zeynep Ercan, kardeşleri, Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, EDOK Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, çok sayıda belediye başkanı, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şehit erin annesi Zeynep Ercan, Korgeneral Galip Mendi ve Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit'ten oğlunun kanının yerde kalmamasını ve terör örgütünün kökünün kazınmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ