Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Metrobüste biber gazı!

        Olay 21 Eylül 2013 Cumartesi günü Söğütlüçeşme-Beylikdüzü seferini yapan personelimiz saat 01.20' Beylikdüzü'nden Söğütlüçeşme istikametinde seyir halindeyken Zeytinburnu istasyonunda Şenol Yener ve Fatih Çelikkanat isimli iki vatandaş akbillerini basmak istememiş. Bunun üzerine İETT şoförü sarhoş olduğu belirtilen (polis tutanaklarında) yolculara sözlü uyarıda bulunmuş. Yolculardan Fatih Çelikkanat isimli yolcu otobüsün içinden geri gelerek akbilini kullanmış. Şoför personelimiz aynı uyarıyı diğer yolcu için de yineleyerek bir kez daha sözlü uyarıda bulunmuş. Bunun üzerine yolcu tartışmaya başlamış arkadaşının kendisini için de akbil bastığını söylemiş fakat şoför tek akbil basıldığı konusunda ısrar etmiş. Sonrasında şoförümüz yanında birgeç dediğimiz kartlardan olduğunu ve ücreti karşılığında yolcuya verebileceğini söylemiş. Yolcu 5 lira çıkarıp şoföre fırlatmış ve küfrederek çok pahalı olduğunu söylemiş şoföre. Şoför personelimiz parasının üzeri olan 1 TL'yi geri vermiş. Fakat yolcu bunun üzerine küfürlü ifadeler kullanmış şoföre.

        Şoförün tesadüfen arka koltuğunda oturan polis memuru olaya müdahale etmiş ve yolcuları arka bölüme geçmeleri için ikna etmeye çalışmış. Ekiplere haber verdiğini Cevizlibağ'da polisin olay yerine geleceğini de eklemiş. Bunun üzerine yolcular daha fazla sinirlenmiş. Cevizlibağ durağına gelindiğinde polis, yolcuları otobüsten inmeleri için dışarıya çağırmış. O sırada olaya karışan 2 yolcu, polisi tartaklamaya başlamış. Hem şoför hem de yolcular kavgaya müdahil olmuşlar. Burada yaşanan kavga anında şoför cebindeki biber gazını çıkarıp iki yolcuya sıkmaya çalışmış. Sonunda olay karakola kadar gitmiş.

        Bu, polis tutanaklarından alınmış bir bilgi. Şoför personelinimiz karakoldaki ifadesi ile birlikte Teftiş Kuruluna sevkedilmiş durumda.

        İETT olarak şoför personelimizin yanlarında yanıcı, yakıcı ya da herhangi bir kesici alet bulundurması kesinlikle yasaktır. Konu Teftiş Kurulu Başkanlığımıza iletilerek, olaya konu olan şoförümüz ile ilgili tahkikat başlatılmış ve şoför personelimiz hakkında gerekli cezai işlem yapılacağını belirtmek isterim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ