Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gurme burgerin kare ası

        “Kare As” seçimini kimyaparsa yapsın itiraz olacağını bildiğimiz için İstanbul’un en iyi dört gurme

        burgercisini açıklamadan neden bu dört mekanı seçtiğimizi anlatamamız lazım.

        BAŞARININSIRRI: LEZZETLİ ET VE SADELİK

        Listemizi yaparken en çokönem verdiğimiz (çok yenilmek veya sevilmekten de öte) burger köftesindekullanılan etin lezzeti ve sadelik oldu. Her dört mekanın da arkasındatecrübeli bir kasap ve derin et bilgisi var, burgerler sade, sos kullanımı yok.Etin aromasına ve lezzetine yoğunlaşarak burgerlerini hazırlıyorlar. Yerigelmişken söyleyelim, yeme içme işinde tecrübeli olanlar bilir, istisnaları

        mutlaka vardır ama genellikle sos ve benzeri tatlandırıcılar, kullanılanmalzemenin kalitesizliğini veya lezzet bozukluğunu gizlemek için kullanılır. Onedenle bir burgercide ne kadar çok çeşit sos varsa, kullandığı et konusunda okadar çok şüphe duymalısınız. Etin üstüne barbekü veya beğendi sos koyanmekanın asıl istediği etteki lezzet sorunlarını kuvvetli diğer tadlarlagizlemektir ki, listemiz de çok tüketilen bazı markaların adını görmemenizbundan.

        Bu kısa açıklamızdansonra gelelim Gurme Burgerin Kare Ası listemize. Listemizdeki dört mekanı da

        eşit derecede başarılı diye düşünebilirsiniz, sıralamayı alfabetik yaptık.

        BURGERJOINT

        İstanbul’da sade burger konseptinin öncülerindenBurger Joint açılalı bir seneden biraz fazla oldu. Esin kaynağı New York’ta LeParker Meridien Otel’in içinde, ilk mekanı Beşiktaş’taki yerinde devam ediyor.İkinci şube, Nisan ayında Bebek’te açıldı. Burger Joint’in en büyük şansıİstanbul’un en ünlü kasaplarından, Boğaz hattındaki köklü ailelerin çeyrekasırdır kasaplığını yapan Bebek Kasap ile ortak çalışıyor olması.

        BebekKasabıHünkar Karakuş, et sevenler arasında bir efsanedir. İstanbul’a Kuzey Ege’dengelen en lezzetli ve pahalı etler, öncelikle Hünkar Bey’e gelir, çünkü sadeceHünkar Bey o fiyatlara taze et satabilecek (ve tabi ki alabilecek) müşterileresahiptir. İşte bu lezzetli etlerden özel seçilen antrikot, 28 gün kurudinlendirilmiş dana pirzola, dana kaburga ve dana döş karışımından Burger Jointiçin özel kıyma hazırlanıyor. Bu özel kıymadan hazırlanan burgerin bir keretadına baktığınızda geçmişte burger diye size sunulanların ne olduğunusorgulayacağınıza eminiz ki, kıymetli gurme Vedat Milör’de daha Burger Jointaçılalı altı ay olmadanziyaret edip, tam not vermişti. Burger Joint, lezzet ve sadelik konusundakiısrarı ile ikonik marka olmak yolunda uygun adım ilerliyorlar.

        Beşiktaş Şube: 212 2587275

        Bebek Şube: 212 2870819

        GÜNAYDINBURGER

        Günaydın Et’in kurucusu ve Türkiye’nin etprofesörü Cüneyt Asan’ı tanıyanlar, şovmen kişiliğini bir kenerabıraktıklarında, ete olan sevdasını çok net görebilirler. Henüz Türkiye etrönesansı yaşamadan önce, kebap dışında eti sevdiren Cüneyt Bey’inhazırlattığıkıymadan yapılan burgerler de lezzet sıralamasında en başlarda. Günaydınnitelikli kasaplık konusunda bir okuldur diyebiliriz. Kendi çiftliklerindeyetiştirdikleri hayvanlardan en iyilerini başta İstanbul olmak üzereTürkiye’deki farklı mekanlarında kullanıyorlar. Günaydın’ın burgeri dekatkısızdana etinden sade, sos kullanılmadan hazırlanıyor. Et bilgisi derin, et seçimiözenli, köfte karışımı da sade olunca, ortaya muhteşem bir lezzet çıkmasınaşaşırmamak lazım.

        İstinye Park: 212 345 5781

        Etiler: 212 265 5252

        N-BURGERby NUSRET

        Türkiye’nin en meşhur ve medyatik kasabı Nusret’iduymayan kalmamıştır. Uzun yıllar Günaydın’da Cüneyt Bey ile beraberçalıştıktan sonra kalıbına sığamayan Nusret Gökçe, ilk olarak İstanbulEtiler

        Çamlık’ta et sevenlerin kalbini kazandı. Türkiye’ye menü kullanmadan, yanındaekmek veya garnitür vermeden, sadece lezzetli et ile doyulabileceğini gösterdi.Çamlık sonrası yaptığı ortaklıkla, Doğuş Grubu’nun pazarlama zekası veenginkaynaklarını kullanarak D’ream ekibinin dinamo markası konumuna geldi. NusretSteakhouse’un ilk başladığı dönemde Bebek’te açılan Nusret Burger’i“NBurger byNusret” adı ile yeniden markalandırarak burger işine ne kadar inandığınıgöstermiş oldu. Aynı Burger Joint’te olduğu gibi NBurger’de de tüm iddia etinlezzeti ve aroması üzerine. Ete sos sürmek, lezzetini değiştirmek yapılabileceken büyük günah. Bebek’ten sonra Nişantaşı’nda açılan ikinci şube birazbeklenene göre yavaş başlamış olsa da, ete saygı gösteren bir kültürün uzunvadede başarılı olacağı garanti.

        Bebek: 212 265 45 02

        VIRGINIAANGUS

        Neredeyse tüm gurme listelerin süpriz ismi,gizemli duruşu ve küçük mekanı ile Virginia Angus belki kurucularının bilebeklemediği bir ilgi çekti. Diğer üç mekan ile ortak özellikleri kasaplıkkültüründen geliyor olmaları. Türkiye’de angus etine karşı bir ön yargıvarken,kendi yetiştirdiği angus etini kullanarak bir vitrin mekan oluşturan VirginiaAngus, makul fiyatları ile de ilgi çekiyor. Aslen steakhouse olan mekandaburger sunulan diğer et lezzetleri arasında yer alsa da, hem köfte karışımında,hem de pişirme ve sunumunda özenildiği belli. Diğer üç mekana göre tekdezavantajı günlük hayatta yolunuzun pek düşme ihtimali olmayan EminönüMercan’daki Uzun Çarşı’da yer alması. Eğer biraz sabrınız ve zamanınızvarsa buözel lezzeti keşfetmeniz için gittiğinize değer.

        Eminönü: 212 528 38 08

        SOSDEĞİL, GERÇEK BURGER TERCİH EDİN

        Son sözümüz de listede çokseverek yediği burgercisini görmeyenlere. Favorilerinizden Jumbo Burger veKızılkayalar, gurme burgerci olarak değil belki ama yıllardır sürdürdükleriözel lezzetler nedeniyle büyük takdiri hakediyorlar. Danny Meyer’in yaramazçocuğu ShakeShack malesef tam bir hayal kırıklığı, New York ile dekor hariçalakası yok. Bir de çalışlanların topluca attıkları “ShakeShack”naraları Türkkültürü konusunda uzaylı olduklarını gösteriyor. ShakeShack’in daha da

        kötü kopyası FatBurger,PR’daki üstün başarısını lezzette de gösterbilseydi keşke. Bir de sevgili burgerseverler, eğer çok sevdiğiniz burgerlerin içinde telafuz etmektezorlandığınız soslar varsa veya etinüzerine nikotin içeren patlıcan beğendi, duman içeren barbekü veya köri içerenCafe de Paris sos konulmuşsa hemen oradan uzaklaşın. Aslında lezzetli et değil(etine güvenen kimse bu şekilde bir günah işlemez), ekmeğe sürülmüş kuvvetlibaşka bir tadı yediğinizi/sevdiğinizi unutmayın. O lezzetler de sevilerektüketilir tabi ki ama gurme burger olarak değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ