Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Kar tatili, okullar kar tatili, hangi şehirlerde eğitime ara verilecek, eğitime kar engeli

        İşte yurt genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen şehirler:

        ARTVİN

        Artvin'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan çıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 10 ve 11 Aralık tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        BALIKESİR

        İl merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildi

        BARTIN

        Ulus ilçesindeki okullarla merkeze bağlı Arıt beldesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle 1 gün eğitime ara verileceği bildirildi.

        BOLU

        Bolu Kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

        KARABÜK

        Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi, Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

        BURSA

        Merkez, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

        GİRESUN

        Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi. Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.

        SAMSUN

        Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

        ORDU

        İl genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

        RİZE

        Yoğun kar yağışı dolayısıyla tüm lise ve dengi okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile personele 1 gün süreyle idari izin verildi.

        KONYA

        Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.

        TOKAT

        Tokat'ta merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda da eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

        ELAZIĞ

        Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.

        KARABÜK

        Karabük Valiliği, yarın Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

        Valilik ayrıca, yaşanacak olan don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiğini duyurdu.

        KİLİS

        Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

        VAN

        Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verilirken, uçak seferleri ise iptal edildi. Kamuda görev yapan hamile ve engelli bayanların da yarın idari izinli sayılacakları bildirdi.

        BİTLİS

        Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 12 Aralık Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi.

        TRABZON

        Trabzon'da etkili olan kar sebebiyle, yarın Sürmene ilçesinde de eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

        HAKKARİ

        Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı il merkezi ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde yarın eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

        BATMAN

        Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildiğini açıkladı.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ