Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kadıköy'de itfaiyeye tarihi eser engeli

        Ayhan YILDIZ / AHT

        Kadıköy’de çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye sokağa giremedi. Çünkü yıkılma riski olan tarihi duvar için sokak kapatılmıştı. İtfaiye aracı beton bariyerleri uzun süre aşamadı. 3 kişinin yaralandığı yangında yaşlı bir kadın da can verdi.

        Kadıköy Caferağa Mahallesi Hülya Sokak’taki 6 katlı bir binanın 3’üncü katında önceki akşam yangın çıktı. Olayı gören vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi. Ekipler de kısa sürede bölgeye geldi ancak olay yerine ulaşmaları hiç de kolay olmadı. Çünkü yanan binanın bulunduğu sokak, Kültür Bakanlığı 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2002 yılında aldığı karar gereği beton bariyerlerle kapatılmıştı. İtfaiye araçları bariyerler nedeniyle daralan sokaktan geçemeyince ekipler bariyerleri kaldırmak için seferber oldu. Bu arada itfaiye aracının merdiveni uzatılıp alevlere hortumla müdahale edildi. Yangın sırasında dairede bulunan ve yatalak olduğu öğrenilen 94 yaşındaki Sebahat Tüysüzoğlu binayı terk edemeyince hayatını kaybetti.

        10 YILDIR KAPALI

        Binada oturan 3 kişi ise yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan olay yeri incelemesinden sonra yaşlı kadının cenazesi Adli Tıp’a kaldırıldı. Çevre sakinleri, Sajev Vakfı’na ait olan tarihi duvarda oluşan eğim nedeniyle Kültür Bakanlığı 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2002 yılında sokağı beton bariyerlerle kapattığını söyledi. 10 yıldır duvarın bu halde olduğunu söyleyen vatandaşlar, acil durumlarda itfaiye ve ambulansın sokağa girememesine tepki gösterip duvarın yıkılmasını ve sokakların tekrar araç trafiğine açılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ