Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Levent Özçelik, Haftasonu Amsterdam, Paris, Roma
        1

        Levent ÖZÇELİK / HT CUMARTESİ

        PARİS
        Paris, yalnız modanın, aşkın, romantizmin, sanatın, ikonik yapıların başkenti değil... Stil sahibi insanların, ışıkların, sokakların, kenar mahallelerin, küçük kafelerin, parizyen bir hayatın içinde hiçbir şey yapmasanız da kendinizi mutlu hissedeceğiniz anların, yani gerçek Parislilerin şehridir. O halde bırakın Louvre’u, Eiffel Kulesi’ni, Champs-Élysées’yi, Musée d’Orsay’yi... Bir hafta sonu gezisi için bile olsa, vaktinizi öğrenmeye değil yaşamaya, tatmaya ayırın. Ve sakın hafta sonunu kısa sanmayın!

        2

        Gece gece Paris

        Bar Le Montana: Güzel müzik ve müşteri kalitesiyle uzun süredir Paris’in en havalı mekânları arasında. (28 Rue Saint Benoit, Paris)
        Le Caveau de la Huchette: Tuğla duvarları, rahat atmosferi ve yıllardır farklı caz gruplarına yapmış olduğu ev sahipliği ile Paris’in en ünlü caz barları arasında yer alıyor. (5 Rue de la Huchette, Saint-Michel, Paris)

        3

        Nerede, ne yemeli?
        ● Toplam 7 şubesi bulunan ve şehrin en bilindik pastanelerinden olan Ladurée’nin Champs-Élysées Bulvarı’ndaki şubesinde kruvasan ve renkli macaronların tadına doyum olmaz...
        ● Açık havada Fransız usulü daha geniş bir kahvaltı için, Saint-Germaindes-Pres’de Le Deux Magots’da sütlü kahve (café au lait) eşliğinde krep ve kruvasanların tadına bakın.
        ● Pierre Charron Caddesi’nde, şık tasarımı ve müzik tarzıyla şehrin en gözde mekânlarından Pershing Restaurant’da öğle yemeği yiyebilirsiniz...
        ● Pont Neuf Caddesi’ndeki Philip Starck tasarımı iki katlı, cam kubbeli, şık ve popüler mekân Kong’da, akşam füzyon mutfağından örnekleri tadın. Yahut alternatif olarak, moda çekimlerinin en gözde mekânlarından, neorokoko stili bir binadaki Alain Ducasse’ta mantarlı bifteği.

        4

        AMSTERDAM

        Amsterdam denince akla ilk gelenler küçük evler ve daracık sokaklarla bezeli, kaldırımlarında bisikletlerin sıra sıra park ettiği bir kanallar şehri... Bir hafta sonuna sığdırılması gerekenlerse Dam Meydanı’nda bir yürüyüş, yarım saatlik turistik bir kanal turu; kendinizi çılgın sayın ya da saymayın bir Red Light District gezintisi... Günün her saati canlı olan bu bölgeye tercihen öğleden sonra gitmeniz daha iyi olabilir. Vitrinli genelevleri, Erotik Müze, erotik sinema ve tiyatrolarıyla şehrin ilgi çekici yerlerinden biri. Şehirde üç tane kırmızı ışık bölgesi bulunuyor.

        5

        Burada gezerken şehrin en eski kilisesi Oude Kerk’in mahallenin tam merkezinde olduğunu keşfedip şaşırabilirsiniz. Sanat meraklıları içinse Rijksmuseum ile Van Gogh ve Rembrandt müzelerini ziyaret... Azıcık maceraya açıksanız, bir de coffeeshop molası verdiniz diyelim... Bitti! Bitti mi gerçekten? Henüz başlamadınız bile! Özgürlükler şehri Amsterdam, en çok coffeshop’larıyla tanınıyor. Loş, karanlık atmosferleriyle turistlerin ilk uğrak yerlerinden olan bu alışılmadık mekânlar, kendine güvenenleri bekliyor.

        6

        Amsterdam'da alışveriş

        Yalnız alışveriş için değil, kültür deneyimi için de en güzel adreslerdendir kent pazarları. Hele Amsterdam’da çarşı-pazar gezileri benzersiz bir keyfe dönüşebilir. Kentin en büyük açıkhava pazarı Albert Cuyp Market, tüm duyulara hitap eden bir eğlence! Avrupa’da olduğunuzu unutun ve pazarlığa başlayın! Bir de hafta sonu piyangosu: 1500 standlı ve 3000 araç kapasiteli IJ-Hallen, Amsterdam’ın en önemli bit pazarı. Yalnızca ikinci el satışının gerçekleştiği pazar, her ayın ilk cumartesi ve pazar günleri kuruluyor.

        7

        Amsterdam geceleri

        Amsterdam’a gelip de meşhur gece hayatının keyfini çıkarmadan olmaz! Şehirde neredeyse yüzlerce kulüp bulunuyor; bizim seçimimizse iki kata yayılmış Jimmy Woo. Bu samimi ve şık kulüp genç, stil sahibi Amsterdamlıların en çok tercih ettiği yerler arasında. Lounge tarzı kulüpte, dans pisti, disko ve kulüp klasikleriyle eğlence garanti...

        8

        ROMA

        İtalya’nın bir özeti olan Roma’yı adeta bir açık hava müzesi yapan, inanılmaz tarihi birikiminin dışında, İtalyan hayat tarzı, mutfağı, gece hayatı, modası ve dünyanın her yerinden insanları bir araya getiren meydanlarıdır. Her daim heyecan verici bir şehir olan Roma, yılın her dönemi eğlenceli ve serüven dolu bir keşif sunar insana.

        9

        Roma'dan detaylar

        ● Hafta sonu Roma’da dondurma yemeden dönmeyin! Gelato nesillerdir Pica Ailesi’nin en önemli sermayesi ve harika dondurmalar üretiyorlar. Çeşitler de frenk incirinden kestaneye inanılmaz bir yelpazede...
        ● Roma’nın en güzel otellerinden biri Hotel de Russie. Kalmaya paranız yetmiyorsa sade ama elegan tasarımlı ortamında, güler yüzlü ve hoş çalışanlarının elinden en azından yemek yemeli, yahut bir kahve içmelisiniz.

        10

        Roma'da alışveriş

        Elbette Roma denince akla dünya markalarının dikkat çeken mağazaları, müthiş tasarımlar ve şık İtalyanlar geliyor. Fendi, Gucci, Prada, Ferragamo, John Galliano, Armani, Tod’s, Nina Ricci gibi dünyaca ünlü pek çok markayı yaratan İtalya’da moda hayatın vazgeçilmez bir parçası. Ancak Roma’da şık, pahalı mağazaların yanı sıra gerek ucuz alışveriş yapabileceğiniz gerekse çok renkli dokusuyla keyifli zaman geçirebileceğiniz güzel pazarlar var.

        11

        Şehrin ruhunu hissedebilmeniz için pazar günleri çok erken kurulan ve öğleden sonra 3 gibi tezgâhların kaldırılmaya başlandığı Porta Portese aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı bulabileceğiniz bir yer. Öte taraftan Campo de Fiori, Roma’nın daha merkezi konumda kurulan en eski pazarlarından...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ