Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çilem ilk adımını attı

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da annesi hamileyken kalp krizinden hayatını kaybeden ve 8 aylık dünyaya gelen, babası tarafından de terk edilen yürüme ve konuşma engelli 4 yaşındakiÇilemilk adımı attı.Çilem'in tedavisini üstlenen Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, "Çilem, zamanla hem koşacak hem de konuşacak" dedi.

        Yüreğir ilçesinde yaşayanÇilemAngay (32), 5 yıl önce İbrahim Angay (50) ile evlendi.ÇilemAngay, 8 aylık hamileyken kalp krizi geçirip hayatını kaybederken karnındaki bebeği sezaryenle alındı. Beynine oksijen gitmeyen bebeğe ölen annesiÇilem'in ismi verildi.Çilem4 yaşına geldi ancak doğumdaki rahatsızlık nedeniyle ne yürüyebiliyor ne de konuşabiliyor. Babasının da terk ettiği minikÇilem'in bakımını 23 yaşındaki teyzesi Özge Angay üstlendi. Angay, ablasından hatıra olan yeğeninin yürümesi ve konuşması için çalmadık kapı bırakmadı.Çilem'le ilgili basında yer alan haberlerin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yönetimiÇilem'in tedavisini üstlendi.

        Fizyoterapist Cumali Şahin gözetiminde tedavisine 2 Ocak'ta başlananÇilem'in tedavisinde gelişme yaşandı. MinikÇilemilk adımını da attı. Doktorları yardımıyla yürüme bandında yürümeye çalışanÇilem, mutluluktan etrafına gülücükler saçtı.Çilem'in tedavisini üstlenen Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş,Çilem'in tedavisinin ardından konuşup, koşabileceğini söyledi.

        "ZAMANLA KOŞUP, KONUŞACAK"

        İlk etaptaÇilem'in fizik tedavi programına başladıklarını belirten Prof. Dr. Yıldızdaş, "Çilem'in, anne karnında oksijensiz kalmasına bağlı dengesizlik ve istemsiz hareketleri var. Zamanla bu hareketleri azalacak. Fizyoterapi ile yürüme egzersizlerine başladık. Başta cihazla ve destekle yürüyecek. Zamanla ayağa kalkıp yürüyüp konuşacağını düşünüyoruz. Tedaviye uyumlu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ