Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam hızlı kahvaltı nasıl hazırlanır, pratik kahvaltı çeşitleri neler, az kalorili ve doyurucu kahvaltı nasıl olur
        1

        Yulaflı Kurabiyeler

        Sizi sonradan pişman etmeyecek atıştırıp çıkmalık bir kahvaltı için bu yulaflı kurabiyeler ideal. Yüzde 100 tam tahıldan yapılan bu kurabiyelerin bir adedinde 16 gram tam buğday bulunuyor, yani günlük tüketmeniz gereken miktarın 3’te 1’ini bu kurabiyelerden bir iki adet yiyerek karşılayabilirsiniz. Tarçınlı esmer şeker ve fıstık ezmeli olanlarıyla da lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenebilirsiniz.

        2

        Mısır Gevreği

        Bir kase mısır gevreği her yaş için atıştır-çık kahvaltılarına uygun, ancak birkaç akıllıca seçimle bunu sadece çabuk olmaktan çıkartabilirsiniz. Şekerli mısır gevreklerini boşverin ve tam tahıllı olanları tercih edin. Daha fazla fayda sağlamak istiyorsanız bir avuç yabanmersini ekleyin ve yarım yağlı sütü tercih edin. Hatta bunu süt yerine yoğurtla karıştırmayı bile deneyebilirsiniz.

        3

        Yoğurt

        Yoğurt diğer besin değerlerinin yanında mükemmel bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Az yağlı ve şekersiz olanları tercih edin ve yoğurdu yemeklerin yanına bir kaşık eklenen bir seçenek olarak görmekten vazgeçin. Doyurucu büyüklükte bir kap yoğurda mısır gevreği, ceviz, badem veya meyve ekleyerek tüm aile için sağlıklı ve pratik bir kahvaltı seçeneği sunabilirsiniz.

        4

        Simit

        Karbonhidratlı bir seçenek gibi görünse de az yağlı krem peynirle birlikte tüketeceğiniz simit hayli doyurucu ve az kalorili olacaktır. Proteini de eksik etmek istemiyorsanız yanına haşlanmış yumurta veya meyve ekleyebilirsiniz.

        5

        Smoothie

        İçebileceğiniz bir kahvaltıdan daha portatif bir şey düşünebiliyor musunuz? Öncesinde mikserde karıştırmak için bir ön hazırlık gerektirse de yatmadan önce içine yoğurt ve en sevdiğiniz meyveleri ekleyerek hazırlayacağınız bu enfes karışımı sabah evden çıkarken yanınızda götürebilirsiniz.

        6

        Hatta meyve yerine sebze koyarak da lezzetli bir sebzeli karışımla güne başlayabilirsiniz.

        7

        Meyve ve peynir

        Küp şeklinde veya dilimlenmiş olsun, peynir sabah biraz kalsiyum ve protein almak için hayli iyi bir seçenek. Peynirin yanına ekleyeceğiniz bir avuç üzüm veya taşınabilir elma, muz gibi meyvelerle güne hazırsınız!

        8

        Haşlanmış katı yumurta

        Tavada yumurta yerine haşlanmış katı bir yumurta ile güne başlamak hem daha pratiktir hem de daha doyurucu ve enerji vericidir. Tek başına yumurta sabah açlığınızı yatıştıramasa da çabuk ve lezzetli bir kahvaltı için oldukça pratik bir seçim. Yanına ekleyeceğiniz bir dilim tahıllı ekmek veya bir parça peynir, sabah alıp gidebileceğiniz oldukça doyurucu bir seçenek.

        9

        Atıştırmalık karışım

        Yolda atıştırmak için hazırlayacağınız badem içi, ceviz,fındık mısır gevreği ve benzerlerinden oluşan taşıması rahat bir karışımı her an her yerde yiyebilirsiniz. İçine yemek için sabırsızlanacağınız türde yemişler eklemelisiniz. Ancak içinizdeki çikolata ve şeker ekleme arzusunu engellemelisiniz, onun yerine kuru kayısı veya kuru incir ekleyerek tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz.