Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Dünyanın en baştan çıkarıcı kadınları kimler? Hayat hikayeleri ne
        1

        Binlerce yıl içinde sadece birkaç kadın “baştan çıkarıcı” ününe kavuştu. Bu kadınlar zeki,yetenekli ve kiminle konuşursa konuşsun istediğini elde edebilen kadınlardı.

        2

        Kleopatra: Mark Antony ve Julius Caesar gibi dünyanın en güçlü imparatorlarının gözdesi bu Mısırlı firavun kadın, onları nasıl baştan çıkardığıyla tanınır. Özellikle Caesar ile ilk tanıştığı an tarih boyunca anlatılageldi: Cleopatra kendini bir halıya sarmalattı ve kendini Caesar’ın özel odasına götürttü. İşte bu gerçekten biraz şımarıklık gerektirir.

        3

        1963 yapımı Amerikan İngiliz ortak yapımı Kleopatra filminde Kleopatra'yı Elizabeth Taylor canlandırdı.
        Filmde Antik Mısır'ın efsanevi kraliçesi Kleopatra'nın (Kleopatra VII) İ.Ö. 48 yılında Roma'nın yayılmacı emellerine direnişi, önce kendisini Mısır tahtına çıkaran Sezar'la sonra da Roma'ya isyan eden General Marcus Antonius ile yaşadığı aşklar destansı bir dille anlatılıyor.

        4

        Catherine the Great (II. Katerina) : Bu Rus imparatoriçesinin (tüm Rus yönetici kadınları arasında istisnasız en ünlü olanıdır) yıllar içerisinde birçok sevgilisi oldu. Hatta rivayete göre seks hayatı o kadar canlıydı ki bir atla beraber olmaya çalışırken ölmüştü, ancak bu sadece durumu abartmak için çıkarılan bir söylentiydi. Sevgililerini onu eğlendirebildikleri sürece yanında tutardı ve sonrasında onlara toprak, terfi ve ünvan vererek başından savardı.

        5

        Rusya'yı 34 yıl yöneten II. Katerina zamanında Rusya, Osmanlı Devletine çok büyük kayıplar verdirdi. Rusların sıcak denizlere inme politikasında en başarılı olmuş kişi olan çariçe Kırım'ı Osmanlı'dan alarak büyük bir zafer elde etmişti.

        6

        Violet Gordon-Woodhouse: Bu aşırı ciddi ve münasip İngiliz leydisi klavsen çalmasıyla meşhurdu ancak aynı zamanda aynı çatı altında 4 adamla beraber yaşıyordu. Dört kocasından sadece biriyle yasal olarak evliydi ancak diğerleri de bir kadını paylaşmak konusunda açık fikirliydiler ve mutlu mesut yaşıyorlardı. Eşlerinden biri olan William Barrington’a göre dörtlü sadece bir kere tartışmıştı o da kriket maçıyla ilgiliydi.

        7

        Violet Gordon-Woodhouse klavsen çalarken...

        8

        Mata Hari: Bu egzotik Hollandalı dansçı 1900’lerin başlarında proaktif dans stiliyle Paris’in en ünlülerinden biri olmuştu. Bu ilgi onu birçok güçlü adamın da metresi yaptı ve onlarla beraber Avrupa’nın her yerini gezdi. Birinci Dünya Savaşı başladığında H-21 kod adına sahip bir Alman casusu olarak sahip olduğu doğal erotizmi kullanarak birçok sırrı ele geçirdi. Ancak sonunda yakalanıp mahkum edildi ve Fransızlar tarafından kurşuna dizildi.

        9

        Mata Hari, 1905 Martı'nda Guimet Müzesi'nin kütüphanesinde dans ederken...

        10

        Wallis Simpson: Bu üç kez evlenmiş Amerikalı sosyete kadını, bir kralı baştan çıkartarak onu tahtından uzaklaştırdı. Simpson 1930’ların başında Prens 8’inci Edward ile tanıştığında çoktan ikinci kocasıyla evlenmişti. 1934’te sevgili oldular ve prens kendini sadece ona adadı.

        11

        Edward 1936 Ocağında tahta yükseldiğinde, durum tersine işlemeye başlamıştı. Çünkü prens iki kez evlenip boşanmış bir kadınla beraberken tahta çıkamazdı Edward da aynı yılın Aralık ayında tahttan çekildi. Taht Edward’ın kardeşi 6’ncı George’a verilirken, onlar da Windsor Dük ve Düşes’i oldular.

        12

        2 Ocak 1939’da çekilmiş bu fotoğrafta Windsor Dük ve Düşesi Cannes’ta yeni yılı kutluyor.

        13

        Anaïs Nin: Bu efsanevi yazar, işleri kadar ilişkileriyle de meşhurdu. İki erkeği birden baştan çıkarıp evlenmişti yani çok eşliydi. 1923’te Hugh Guiler ile evlenmiş olan Nin, Rupert Pole’a da aşık olup ikinci evliliğini yaptı.

        14

        New York ve California arasında mekik dokuyan Nin, durumu idare edebilmek için kocalarına deli gibi yalan söylüyordu.

        15

        Marilyn Monroe: Ve 20’nci yüzyılın en meşhur baştan çıkartıcı kadını, Amerikalı Marilyn Monroe... Dönemin Amerikan başkanı John F. Kennedy’i sadece sesiyle, 1962’deki doğum gününde “Mutlu Yıllar” şarkısını söyleyerek ayarttı. İlişkileri kısa ancak yoğundu.