Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hafta sonu sıcaklık artıyor

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Batı bölgelerimizin zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

        MARMARA:Az bulutlu zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Trakya ve bölgenin güneydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        EGE:Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        AKDENİZ:Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        BATI KARADENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusu ile Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        HER ŞEY BUZ KALIBINA DÖNDÜ

        Son bir haftadır Bitlis ve ilçelerinde Sibirya soğukları etkili oluyor. Özellikle gece saatlerinde eksi 20'leri bulan soğuk havalar deyim yerindeyse açıkta kalan her şeyi buz kalıbına dönüştürüyor.

        Aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün Tatvan sahil şeridinde bulunan oturma bankları, çöp kutuları, direkler ve diğer her şey kalın buzlarla kaplandı. Son 20 yılın en soğuk günlerinin yaşandığı Bitlis'in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar geceleri eksi 25 derecelere ulaşan soğukta dışarı çıkamaz oldu. Gündüzleri ise eksi 8 derece soğuğun yaşandığı Tatvan sahil kesimi adeta buz pistine döndü. Van Gölü'nün büyük dalgaları rüzgarın etkisiyle kıyıya vurdukça kıyıdaki her şey bir anda buz tuttu. Yaklaşık 4 gündür yaşanan soğuk hava nedeniyle Van Gölü'nün Tatvan sahili tamamen buzlarla kaplandı. Yıllardır ilçede yaşamını sürdüren yöre halkı, Van Gölü suyunun sodalı ve tuzlu olması nedeniyle kolay kolay donmadığını fakat son 20 yılın en soğuk günlerinin yaşandığı ilçede Van Gölü suyunun bile buz tuttuğunu söyledi.

        Yıllarca suyu sodalı olması ve buzları çözmesi nedeniyle buzlu alanların çözülmesinde sıkça kullanılan Vangölü'nü suyunun bile donması şaşkınlık yarattı. Ayrıca donan sahil şeridini görmek için sahile gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ