Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyuşturucu ile mücadelede dev adım

        Esra SERİM/ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın talimatıyla başlatılan proje kapsamında İstanbul’a uyuşturucu bağımlısı çocukların tedavisi için bir hastane ve rehabilitasyon merkezi açılacak. Konuyla ilgili İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk’e talimatı veren Bakan İslam, ÇAMATEM olarak adlandırılan hastane ve rehabilitasyon merkezinin büyük bir kampus içerisinde bulunmasını istedi.

        Proje hayata geçtiğinde, entegre tedavi sisteminin oluşturulması ile kurum ve kuruluşlar ortaklaşa çalışma yapabilecek. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kampus için İstanbul’dan uygun yer bulmak için çalışmalara başladı.

        Bakan İslam, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya’ya da konuyla ilgili dünya örneklerinin incelenmesi talimatını verdi. Türkiye’de madde bağımlılığı ile mücadelede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili kurum ve kuruluşların ortak çalışması sonucu hazırlanacak raporlar da projede yol gösterici olacak. Projeyle ilgili bilgi veren Bakan İslam, “Sokakta tek bir madde bağımlısı çocuk görmek istemiyorum. Çalışmalarımıza bu doğrultuda hız veriyoruz. Tedavi gören çocukları tekrar hayata kazandırmak içinde mücadele edeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ