Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Büyük evcil köpeklerle metro ve tramvayla seyahat edemeyen hayvanseverler internet üzerinden kampanya başlattı.

        Büyük evcil köpeklerle metro ve tramvayla seyahat edemeyen hayvanseverler internet üzerinden

        kampanya başlattı. İBB ve İETT’nin köpekler için bir an önce gerekli düzenlemeleri yapması isteniyor.

        Hayvan haklarıyla ilgili tartışmalar sürerken, hayvanseverler ilginç bir kampanya başlattı. Büyük evcil köpeklerle otobüs, metro ve tramvaylara binemeyen hayvan sahipleri, www.change.org adresinde yürüttükleri kampanyayla köpekleriyle birlikte seyahat edebilme özgürlüğü istiyor. Kampanyaya şimdiye dek yaklaşık 12 bin 500 kişi destek verdi.

        VAPURLARDA ÖZGÜR

        Kampanyaya katılan hayvan sahipleri, siteden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne şöyle sesleniyor:

        “Dünyanın birçok şehrinde, ülkesinde, labrador retriever, golden retriever, Sibirya kurdu, Alman çoban köpeği gibi orta ve büyük ırk tabir edilen eğitimli ve evcil köpekler sahiplerinin yanında bulunması ve tasmalarının takılı olması koşulu ile toplu taşıma araçlarında seyahat edebiliyor. Ülkemizde ağızlık takma koşulu ile köpeğimizle birlikte vapur ve deniz otobüsü gibi toplu taşıma araçlarında seyahat edebiliyoruz. Fakat bir başka toplu taşıma aracı olan otobüs ve metro-tramvay gibi raylı sistemler köpeğimizle seyahat etmemize izin vermiyorlar. Biz de raylı toplu taşıma araçlarında ve otobüslerde köpeklerimizle seyahat etmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT’nin bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz.”

        İETT ve İstanbul Ulaşım AŞ. yetkilileri, görme özürlülere refakat eden kılavuz köpekler ve kafes ya da sepette taşınmak koşuluyla küçük kafes hayvanlarının otobüs, metro ve tramvaylarda taşınabileceğini, ancak prosedür gereği büyük hayvanların bu ulaşım araçlarını kullanamadığını söylüyor.

        İşte hayvanseverler de bu prosedürün değiştirilmesini bekliyor. Güvenlik önlemi alarak köpekleriyle otobüs, metro ve tramvayda seyahat etmek istiyor. Çok şey mi istiyorlar?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ