Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Marmaray’da çifte geçit derdi!

        İki kıtayı denizin altından bağlayan Marmaray, İstanbul’un trafik sorununu çözmek adına atılmış çok önemli bir adım. Avrupa ve Anadolu yakası arasındaki toplu taşımayı kolaylaştıran ve dolayısıyla her iki köprünün de araç yükünü hafifleten Marmaray, açıldığı günden bu yana da İstanbulluların yoğun ilgisini görüyor zaten.

        Kaza 'geliyorum' diyor

        Öyle ki, dört ay gibi bir sürede reredeyse İstanbul nüfusu kadar yolcu taşımış, yani 14 milyon yolcu... İstanbullu Marmaray’la seyahat etmekten memmun olmasına memnun da, iki istasyonda bazı sıkıntılar var. Yenikapı ve Kazlıçeşme’den bahsediyorum. Yolcular bu iki istasyona da ulaşmakta zorluk çekiyor. Özelikle de Yenikapı’ya... Şöyle ki; Yenikapı İstasyonu’nun önünde herhangi bir yaya geçidi yok. Bu nedenle de yolcular vızır vızır geçen araçların arasından ilerlemek zorunda kalıyor. Trafik ışıkları ve üstgeçit istasyona uzak olduğundan durak önünde tam bir karmaşa yaşanıyor. Çoluk çocuk araçların arasından geçerken kaza da ‘Geliyorum’ diyor... Gelelim Kazlıçeşme’ye... İstasyonun hemen önünde bir yaya geçidi var. Gelin görün ki bu tedbirin pek bir işe yaradığı söylenemez. Zira minibüsler tam da geçidin üstünde durup yolcu alıp indiriyor. Yani yaya geçidi minibüs durağına dönmüş durumda. Hal böyle olduğundan geçitte keşmekeş eksik olmuyor. Minibüslerin arasından karşıya geçmeye çalışan vatandaş da risk altında kalıyor. Kazlıçeşme’yle ilgili bir diğer sıkıntı da hemen istasyon çıkışında bulunan boş arazinin karanlık olması ve güvenlik zafiyeti ortaya çıkması.

        Özellikle kadınlardan “Akşamları buradan geçmeye korkuyoruz” şikâyetleri geliyor. Uzun lafın kısası, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonları acil düzenleme bekliyor...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ