Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Berfin'in dramı

        Mersin'de yaşayan Yavuz ve Aycan Subaşı çiftinin 3. çocuğu olan Berfin'in dramı, henüz 1 yaşında iken yakalandığı amansız hastalık ile başladı. 1 yaşına girdiğinde vücudunda yaralar çıkması üzerine ailesi tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen Berfin Subaşı, buradan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 4 yıl boyunca bu hastanede ilaç tedavisi gören çocuğun hastalığına teşhis konulamayınca, baba Yavuz Subaşı, kızını geçtiğimiz Aralık ayında Hacattepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Hastanesi'ne götürdü. Küçük kız çocuğu burada hemen tedavi altına alınırken yapılan tetkiklerinde kronik ishal, immün yetmezliği ve HLA Class II eksikliği teşhisi konuldu.

        3 ay boyunca hastanede tedavi gören ve 2.5 kilo alarak kendini toparlayan Berfin, ilik nakli yapılması gerektiği söylenerek taburcu edildi.

        Taburcu edildikten kısa süre sonra yine yemeden içmeden kesilen ve tekrar 5 kilogram ağırlığa düşen Berfin, ailesinin gözü önünde günden güne eriyor. Bitkin düşen vücudu kafasını taşıyamadığı için sürekli yatarak yaşamını sürdüren Berfin, sudan başka bir şey tüketmiyor. Beslenemediği için bir deri bir kemik kalan talihsiz çocuğun derdine derman arayan ailesi, bir umut olarak görülen ilik naklinin bir an önce yapılmasını istiyor.

        Minibüs şoförlüğü yaparak yaşamını sürdüren baba Yavuz Subaşı (33), doktorların ilik nakli yapılması gerektiğini söylediklerini belirterek, "Büyük ağabeyi Kadir'in iliği yüzde 100 uyuyor. Fakat bu sefer de doktorlar 'Hastanede ilik nakline ayrılan 4 yatak var. Sıra beklemeniz lazım' diyorlar. Zaten nakil için masaya yatsa da kalkamayacağını söyleyip, 'Sıranızı bekleyin' diyorlar. Bu haldeki bir çocuğu taburcu edip, neden sıra bekletiyorlar anlayamıyorum. Yavrum gözümün önünde eriyor. Sıra bekleyecek durumda değil" dedi.

        Ankara'dan döndükten sonra 2 defa daha kontrole gittiklerini söyleyen baba Subaşı, "Bu çocuk 10 dakikada bir ishal oluyor. Hiçbir şey yemiyor, sadece su içiyor. Günden güne bizim gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Biz evlat acısını bir kez yaşadık. Fakat bu acıyı bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ