Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Aysun ÖZ, meme okulu, estetik ameliyat, meme okulu ne

        Aysun ÖZ / HT Cumartesi

        aysunoz@htgazete.com.tr (0212) 313 67 78

        Bir burun, bir de meme... Kadınlar en çok bunlar için estetik ameliyata başvuruyor. Bu sayede Türkiye, en çok estetik ameliyat yapılan ülkeler sıralamasında ilk 20’de yerini alıyor. Türk cerrahların şöhreti de dünyaya yayılıyor. Cerrahlarımız dünyanın dört bir tarafına giderek ya da Türkiye’de yabancı cerrahlara eğitim veriyor. Bu doktorlardan biri de International Breast Academy kapsamında çalışan, R’enee Klinik’ten Prof. Dr. Reha Yavuzer. Ünlü cerrahın “meme okulu” olarak adlandırdığı projesi, tüm dünyada plastik cerrahlar arasında estetik ve rekonstrüktif meme cerrahisiyle ilgili bilgi ve beceriyi artırmayı hedefleyen bir kurs aslında. Yavuzer bugüne kadar Hindistan’da 2, Pakistanda 1, Vietnam’da 1 ve Thailand’da 4 olmak üzere yurtdışında 8 eğitim vermiş; Türkiye’de ise 5 kez. Son eğitimde ziyaret ettiğimiz meme okulunda Çekoslovak, Polonyalı ve Slovenyalı cerrahlar vardı. Pakistan, Hindistan, Tayland ve Macaristan’ın yanı sıra İsveç ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden de meme cerrahisi konusunda eğitim almak için gelen cerrahlar var. 6-7 kişilik gruplar halinde gelen cerrahlara 2 günlük yoğun bir programla meme ameliyatlarının püf noktalarını anlatıyor Yavuzer: “Memenin anatomisiyle başlayıp ameliyat teknikleri, meme nasıl büyütülür, dikleştirilir, kanser tedavileri nasıl yapılır hepsini anlatıyoruz. Ardından bir dizi hasta muayene ediyoruz. Vakaları tek tek tartışıyoruz. Ertesi gün de ameliyata giriyoruz.” Böylelikle hem teoride hem de pratikte püf noktaları aktardığını belirten Yavuzer, bu eğitimlerden para almadığını hatta harcadığını söylüyor.

        ‘CANAVARA DÖNÜŞÜYOR’

        Peki ama niye emek harcıyor? “Beni çok geliştiriyor, onlardan farklı fikirler alabiliyorum” diyor Yavuzer. Meme doktoru, memede de trendlerin ve altın oranın olduğunu ancak yapılacak operasyona, yaşa, vücuda ve ırka göre karar verdiklerini ifade ediyor. “Meme ameliyatlarında göğüs kafesi, omuz genişliği ve kalça genişliği önemli. Ancak tüm organlar gibi meme de kişiye özeldir.” Ameliyatlara harcanan paralara bakarak bile memenin kadınların özgüveni açısından ne kadar önemli olduğunu anlamak zor değil. Günümüzün sutyenleri memeleri 2 beden büyütecek kadar maharetli olmasına rağmen kadınlar niye ille de estetik ameliyat oluyor? Yavuzer cevap veriyor: “İçinde ne olduğunu bilmesi kadını sosyal baskı altında tutuyor. Ameliyattan sonra bakışları değişiyor; bir canavara dönüşüyorlar sanki. Gözlerinin içi parlıyor. Kendinden emin hale geliyor.”

        Yeni Parisli

        Balmain’in yeni kokusu Extatic, şıklığı ve cesareti birleştiren moda tutkunu kadınlardan ilham alıyor. Kristalize gül, Çin armudu, Osmanthus, gece yasemini notaları ve bebek orkideden gelen kokusuyla iddialı...

        Makyaja hazırlık

        Makyaj sanatçısı Kayleen McAdams’ın Oskar Ödül Töreni’nde Jessica Biel’e uyguladığı Kiehl’s’ın Creamy Eye Treatment with Avocado ve Ultra Facial Cream ürünleri, cildi makyaja hazırlıyor.

        Mavi ışıkla gelen beyaz

        “Gülüşünüz parlayan bir mücevher” sloganıyla Signal White Now Gold, anında beyazlık vaat ediyor. Mavi ışık teknolojisi ve 3 kat güçlendirilmiş formülüyle ürün tek fırçalamada dişlerin beyaz görünmesine yardımcı oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ