Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Başkanlar görev başında

        HABERTÜRK

        30 Mart yerel seçimlerini kazanan ilçe belediye başkanları, mazbatalarını almaya devam ediyor. Dün de Bağcılar, Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Tuzla belediyelerinin yeni başkanları mazbatalarını alıp koltuklarına oturdu.

        DAVULLU KARŞILAMA

        Seçimlerde CHP adayı İhsan Özkes’e yaklaşık 9 bin oy fark atarak Üsküdar Belediye Başkanlığı’nı kazanan AK Partili Hilmi Türkmen, mazbatasını aldıktan sonra, “Üsküdar’ın tarihi dokusunu, kültürel zenginliğini asla tahrip etmeden, her hizmetimizde insanı öne çıkaracağız” dedi. Seçimlerde 242 bin 245 oy alarak tekrar Bağcılar Belediye Başkanı olan Lokman Çağırıcı için de Bağcılar Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi. “Kardeşçe bir seçim süreci yaşadık. O nedenle seçime giren tüm siyasi parti temsilcilerine, teşkilatlarına teşekkür ediyorum” diyen Çağırıcı, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na seçilen Hasan Tahsin Usta da coşkulu bir kalabalık eşliğinde mazbatasını alan isimlerdendi. Tuzla Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Şadi Yazıcı için de belediye binası önünde sürpriz bir karşılama töreni hazırlandı. Yazıcı, davullu zurnalı törenle görevine başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ