Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler erkekler neden aldatır? kadınlar da aldatır mı? aldatmak, eşim beni aldatıyor
        1

        Tek eşli olmak demek sadece birlikte parkta yürüyüş yapmak demek değildir. Partnerimizi ne kadar seversek sevelim onlarca araştırma insanların tabiat olarak tek eşli varlıklar olmadığını gösteriyor; bazıları için sadık kalabilmek büyük bir sorun.

        2

        Belki karşı koyamadığınız tutkulu bir çekimle karşılaştınız, belki de beraber olduğunuz kişiye karşı kıvılcımınız kayboldu ve bunu başka yerde aramaya başladınız. Nedenler ne olursa olsun, ihanet sandığınızdan çok daha fazla ortaya çıkıyor.

        3

        Hangi ülkeden olursanız olun, istatistikler ihanetin cinsiyete göre değişmeyen bir baştan çıkarma olduğunu gösteriyor. İşte aldatmayla ilgili güvenilir kaynaklardan derlenmiş tüm dünyada geçerli gerçekler…

        4

        10. Bir ilişkinin ortalama süresi: 2 yıl
        İlişkiler sadece hızlı kaçamaklar veya tek gecelik ilişkiler demek değildir. Ayrıca evliliğe doğru giden uzun süreli ilişkiler de vardır. Bazıları için bu aniden ve fazla üzerine düşünmeden olur.

        5

        Bazıları içinse içten gelen ama evlilik gibi bir karara bağlanmamış ilişkilerdir. Bu tarz ilişkilerin ortalama ömrü 2 yıldır; eğer iki ilişki arasında gidip gelenler için özellikle uzun bir süredir.

        6

        9. Kadınların %68’i asla yakalanmayacaklarından emin olsalar aldatacaklarını söyledi
        Eğer kendinizi bir ilişkiye adamışsanız ve birbirinize derin ve içten bir özen gösteriyorsanız bunu bozacak bir şey yapmak istemezsiniz. Ama eskilerin söylediği gibi: Bilmedikleri şey, onlara zarar vermez.

        7

        Araştırmalar kadınların %68’inin, asla yakalanmayacaklarını bilselerdi, ilgilerini çeken alternatif biriyle baştan çıkarıcı bir buluşma yaşayabileceklerini söylediğini gösteriyor. Sonuçlar çok şaşırtıcı değil, birçok filozof ve sosyologun daha önce de açıkladığı gibi insanların ihanetten daha kötüleri de dahil, ahlakça kınanmayı hak eden şeyler yapmaları anlaşılmaz bir durum değil.

        8

        8. Erkeklerin %57’si ilişkileri varken aldattığını itiraf etti
        Kadınlardan çok az farkla, birçok erkek ilişkisi varken de kaçamak yapabileceğini itiraf etti. %57’si yani yarısından fazlası aldatma eylemini gerçekleştirdiğini söyledi. Bu rakam kadınlardan sadece %3 fazla yani iki tarafın da diğerinin şüphesini çekmeden aldatmayı başardığı bir gerçek. İhanetle ilgili yapılan çoğu istatistik gibi yine erkekler önde.

        9

        7. Erkeklerin %74’ü asla yakalanmayacaklarını bilselerdi aldatacaklarını söyledi
        Erkeklerle kadınlar her zaman o kadar farklı değil. Tıpkı kadın eşleri gibi erkekler de eğer kimsenin incineceğini düşünmese aldatacaklarını söylediler. Ancak erkekler kadınlardan %20 daha fazla aldatma heveslisi. %74’ü asla yakalanmayacağını bilse kesinlikle aldatacağını söylüyor.

        10

        6. Kadınların %54’ü ilişkileri varken aldattığını itiraf etti
        Bir değil, iki değil, hatta üç kere bile değil. Yakalanma riski bile kadınların çoğunu, girdikleri her ilişkide erkek arkadaşlarını aldatmaktan durduramıyor.

        11

        %68’i asla yakalanmayacaklarını bilse erkek arkadaşını aldatacağını itiraf etmişti ancak sadece %14 daha az bir oranla kadınlar her ilişkisinde aldatma eylemini gerçekleştirdiğini söyledi.

        12

        5. Erkeklerin ve kadınların %17’si eşinin ailesinden biriyle ihanete kalkıştığını itiraf etti
        Akrabalık derecesi düşük olsa da hareketin kendisi dikkate değer. Eğer evlilikteki şeyler yeterince cazip veya tutkulu değilse kadınların ve erkeklerin %17’si kayınbirader veya baldızlarıyla ihanet ettiklerini itiraf etti.

        13

        Erkekler için seks buradaki çekici etken; eşin ailesinden biriyle olmanın yasadışı çekiciliği veya karşı tarafın baştan çıkarıcı bir randevu talep etmesi sonucunda gerçekleşiyor. Kadınlar içinse bu her zaman fiziksel çekicilik veya seksle ilgili değil. İstatistiklere göre kadınlar genelde kocalarından bulamadıkları duygusal bağı başkasında aramaya başlıyor.

        14

        4. Evliliklerin %31’i ihanet ortaya çıktıktan veya itiraf edildikten sonra da devam ediyor
        Kocanızın veya karınızın sizi aldattığını öğrendiniz diyelim. Bazılarınız buna çok şaşırdı. Bazılarınız da zaten bir süredir şüpheleniyordu ve hatta şüpheleri doğru çıktığı için sonunda rahatladılar. İnsanlar hata yapar ve eğer bazıları yeterince samimiyse ikinci bir şansı hak ediyor olabilir.

        15

        Belki de bu yüzden, ihanet ortaya çıktıktan veya itiraf edildikten sonra evliliklerin %31’i devam ediyor. “Living the Truth“ kitabının yazarı Dr. Keith Ablow’a göre ihanete rağmen bir ilişkiyi devam ettirmek iyi bir şey olabilir hatta daha ilişkinizin önce hiç düşünmediğiniz bazı yönlerini ortaya çıkartabilir. İhaneti ortaya çıkarmak ilişkinize pozitif bir etki yapıp çifte birbiri için savaşacak ve koruyacak tutuşturucu bir tutku verebilir.

        16

        3. Erkeklerin %3’ü eşlerini boşayıp aşığıyla evleniyor
        Diyelim ki gizli ilişki, şüpheci eş tarafından ortaya çıkarıldı. Bu durumda erkek yalan söyleyip sinsice sokulmak için her yolu dener ve bu arada bir karar vermeye çalışır. Çiftin en iyi niyetlerine rağmen, gizli ilişki ortaya çıktıktan sonra genelde bu daha fazla devam etmez.

        17

        Maalesef ilişki biter. Ama erkeklerin tarafında sonra ne olur? Karılarını boşayıp aşıklarıyla birlikte yaşamaları beklenebilir ama erkeklerin yalnızca %3’ü evlilikleri bittikten hemen sonra aşıklarıyla evlenir. Çoğu erkek evliliğini bitirmiyor ve ikinci bir şans için uzun zamandır beraber oldukları eşlerine yalvarıyor.

        18

        2. Kadın ve erkeklerin %36’sı iş yerinden bir çalışma arkadaşıyla ihanet ettiğini itiraf etti
        Kocanızın sekreterini mi kıskanıyorsunuz? Karınızın patronu sizden daha yakışıklı ve daha mı zengin? İnsanların iş arkadaşlarıyla evlenmesi sıra dışı bir durum değildir. Ayrıca insanların seks partnerleriyle de çalıştığı yerde tanışması sıra dışı ve nadir bir durum değil.

        19

        Kadınların ve erkeklerin %36’sı iş arkadaşıyla kaçamak yaşadığını itiraf etti. Birini haftada 40 saat eşinizden fazla görmek bu etkiye sahip olabilir. Bu durumda her iki cinsin çeyreğinden fazlası aldatma eylemini gerçekleştirecektir.

        20

        1. Amerikalıların %90’ı eşini aldatmanın ahlaken yanlış olduğunu düşünüyor
        İnsanların her zaman sözlerine uygun yaşamadıkları yeni ortaya çıkan bir şey değil. Konu aldatmaya gelince Amerikalıların da ahlaklarına uygun yaşamadığı söylenebilir.

        21

        Her iki cinsin de yarısından fazlası aldattığını veya aldatabileceğini itiraf etmiş olsa da Amerikalıların %90’ı eşlerini aldatmanın ahlaken yanlış olduğunu söylüyor.