Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Acıbadem'deki lisenin Fikirtepe'ye taşınması kriz çıkardı

        Okulların deprem güçlendirmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması süreci zaman zaman çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor doğal olarak. Okul taşınmalarında öğrencilerin ulaşım sıkıntıları, yeni taşınılan okulun fiziki şartlarındaki yetersizlikler, hem öğrencileri, hem de velileri zorlayabiliyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin başından bu yana buna benzer problemleri defalarca yansıttım hatırlayacağınız üzere... Bugün yine bir okul taşınması var gündemde...

        ‘HAYALET ŞEHİR GİBİ’

        Bu kez adres Kadıköy Acıbadem... Mahalledeki Ahmet Sani Gezici Lisesi yıkılıp yerine imam hatip lisesi ve kampus yapılacak. Bu nedenle de lise, Fikirtepe’deki Muratpaşa İlkokulu’na taşınacak. Ancak bu taşınma kararı, tartışma yaratıyor. Zira lisenin taşınacağı okulun kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Fikirtepe’de olması velileri endişelendiriyor. Şöyle ki; veliler, Fikirtepe’deki Muratpaşa İlkokulu’nun çevresinin yıkımlar nedeniyle harabeye döndüğünü, bu nedenle de ciddi güvenlik sorunları yaşanabileceğini savunuyor. Gelin sözü daha fazla uzatmadan velilere bırakalım... “Fikirtepe, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle şu anda hayalet şehir gibi. Çok sayıda bina yıkılmış durumda. Çocuklarımız okula gidip gelirken bu yıkıntıların arasından geçecek. Üstüne üstlük Kurbağalıdere’de de ıslah çalışmaları sürüyor ve çocuklar etrafında herhangi bir koruma olmayan derenin çevresinden geçecek. Boşaltılan binaların çoğuna tinerciler yerleşmiş durumda. Dersler devam ederken okulun taşınması öğrencilerin motivasyonunu bozacak.”

        Kaygılarını böyle dile getiren veliler, öncelikle taşınmanın dönem sonuna ertelenmesini, sonra da öğrencilerin taşınacağı Fikirtepe’deki okulun çevresinde güvenlik tedbirleri alınmasını istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ